NEPROMIŠLJENJE IZJAVE

Bjelovarski HSS zatražio ostavku predsjednika stranke Kreše Beljaka

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Bjelovarski HSS zatražio ostavku predsjednika stranke Kreše Beljaka
17.01.2020.
u 13:21
Zamjenik predsjednika HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije Ivan Beljan je rekao kako su upravo članovi te stranke bili prve žrtve preteče Udbe
Pogledaj originalni članak

Bjelovarski HSS zatražio je ostavku predsjednika te stranke Kreše Beljaka zbog njegove nepromišljene izjave da Udba nije likvidirala dovoljno emigranata.

Predsjednica bjelovarske Gradske organizacije HSS-a Valna Bastijančić-Erjavec, ujedno i zamjenica bjelovarskoga gradonačelnika, poduprla je predsjednika čazmanske organizacije i člana Glavnog odbora HSS-a Dinka Piraka, čazmanskoga gradonačelnika, koji je također zatražio Beljakovu ostavku.

"Zalaganje i borba HSS-a za šume, zabranu prodaje hrvatske zemlje strancima, za besplatnu vodu i da cjevovodi ostanu u vlasništvu hrvatskih tvrtaka pada u drugi plan zbog nepromišljenih i brzopletih izjava i komentara predsjednika Beljaka”, istaknula je Bastijančić-Erjavec.

Dodala je kako je svjesna da joj prijeti suspenzija, "ali netko mora javno reći ono što misli većina članova stranke".

HSS se treba odmaknuti i od SDP-a i od HDZ-a

Zamjenik predsjednika HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije Ivan Beljan je rekao kako su upravo članovi te stranke bili prve žrtve preteče Udbe.

"Puniša Račić ubio je glavne ljude naše stranke, a bio je agent srpske Vlade, dakle prethodnik Udbe, a HSS je kao stogodišnja stranka od Drugoga svjetskog rata do Domovinskog rata bio zabranjen i opstao je u emigraciji. Zbog toga smatramo da predsjednik Beljak mora dati ostavku, ali istodobno ne želimo da napusti stranku jer je već bilo previše podjela u HSS-u”, istaknuo je Beljan.

Smatra da bi se HSS trebao odmaknuti i od HDZ-a i od SDP-a bez obzira na broj saborskih zastupnika u sljedećem sazivu Hrvatskoga sabora.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

BB
Bruno_Bear1
15:57 17.01.2020.

Dugo im je trebalo da shvate tko je Beljak. taj smrad svojim djelovanje, izjavama je sljedbenik puniše račića a ne vlikog Stjepana Radića.

SI
simonske
14:23 17.01.2020.

Na ovakve stvari trebalo bi reagirati iz policije.Kako možemo dozvoliti da se tako nešto događa.

BR
brojevi
18:27 17.01.2020.

Nije to nepromišljena izjava. Ona je napisana i kao takva mogla se ispraviti ali nije jer je to Beljakov stav sadržan u dubini duše tog nazovi čovjeka.