Potvrđena presuda

Bivša šefica HPB-a u zatvor na dvije godine

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Bivša šefica HPB-a u zatvor na dvije godine
11.02.2014.
u 19:57
Dastra mora vratiti 18,2 milijuna kuna štete
Pogledaj originalni članak

Prava afera HPB-a, u kojoj je istraga počela potkraj 2000., okončana je nedavno pravomoćnom presudom.

Bjelovarski Županijski sud potvrdio je presude Ljerki Ercegović, bivšoj šefici uprave HPB-a, te Ivici Gregorić, bivšoj članici uprave, koje su bile osuđene u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu na po dvije godine zatvora jer su, prema optužnici, zlorabeći ovlasti, 1999. pribavile 18,2 milijuna kuna koristi za Dastru, koja je tada bila u sastavu Globus grupe, a na štetu banke.

Prema presudi sutkinje Božice Barlović, proglašene su krivima jer su prihvatile i provele nalog Dastre da se iz HPB-a doznači 4,79 milijuna DEM na račun tvrtke Well Handels iz Graza. Istraga je pokrenuta protiv desetak osumnjičenih, no optužene su samo Ercegović i Gregorić. Ercegović je zbog ove presude podnijela tužbu Ustavnom sudu. Dastra je dužna HPB-u nadoknaditi 18,2 milijuna kuna štete.

>> Bivša šefica uprave HPB-a dobila dvije godine, kaže 'nisam kriva'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DH
dalibor.hren
22:06 11.02.2014.

Na presudu je trebalo čekati samo 14 godina!?

KA
kafka
11:11 12.02.2014.

. Hrvatska - mala država s puno lopova! . Hrvatska - tko ne krade ne treba niti da jede! :-)) .

OJ
OŽUJAK JOŽEK
20:50 12.02.2014.

Bjelovar i Sisak ima tu što povezano?