ministar oštro odgovorio

Beroš se obrušio na Grbina: Ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje za promjene

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Vili Beroš dao je izjavu medijima prije početka sjednice Vlade
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Vili Beroš
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Vili Beroš dao je izjavu medijima prije početka sjednice Vlade
19.04.2021.
u 13:17
Ne branim svoje ministarsko mjesto, ali svoju čast i dostojanstvo svakako, poručio je Beroš
Pogledaj originalni članak

Ministar zdravstva Vili Beroš na Facebooku se osvrnuo na šefa SDP-a Peđu Grbina i njihovu inicijativu da traže njegovu smjenu. Poručio je da može podnijeti svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe. 

"Od Peđe Grbina i njemu sličnih može se očekivati samo da traže smjenu ministra zdravstva kao dio predizborne kampanje, ali je pravo pitanje koliko su iskreno i odgovorno spremni poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva da bi svim hrvatskim građanima bilo bolje, a državi financijski racionalnije.

I Peđa Grbin i njegova stranka bili su na vlasti, a problemi u zdravstvenom sustavu nisu se smanjili. Dapače, doprinijeli su današnjem opsegu. Mijenjajmo sustav i neracionalnosti. Provedimo zdravstvenu reformu, jer i poslije Beroša će biti neki drugi Beroš, a problemi će biti isti ako se ne postigne nacionalni konsenzus oko zdravstvene politike. Isto kao i za obrazovanje i mirovinski sustav. To su stupovi društva u kojem svi moraju participirati.

Gospodo iz političke oporbe, ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje da se istinski pokrenu promjene. Mogu podnijeti svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe da u ovoj teškoj situaciji pogodujem bilo kome da se bogati na račun hrvatskih građana. Ne branim svoje ministarsko mjesto, ali svoju čast i dostojanstvo svakako!" poručio je Beroš na Facebooku.

Podsjetimo, i premijer Andrej Plenković komentirao je i situaciju s ministrom Berošem te hoće li ga braniti ako oporba pokrene opoziv.

"Izgubili su već 11 inicijativa, bit će i 12, neće uspjeti – i gotovo. Bila je rasprava na Odboru za zdravstvo koja je dobila spin da je Zdravko rekao da Vili mora raditi uštede, a da je Vili rekao da je reforma na mom stolu. Mi smo razgovarali u subotu ujutro i pojasnili su mi što je tamo bilo. SDP je tu raspravu organizirao jer hoće napraviti problem i to je follow-up besramnih optužbi Grbina usmjerenih danas prema Berošu. Mi ćemo to obraniti. Reforma zdravstva ne radi se preko noći nego ozbiljno i napravit će se, a to nema veze s lokalnim izborima", rekao je Plenković.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

ED
edvardl
13:52 19.04.2021.

Ova NAJjadnija oporba do sad, na čelu s grbavcem nezna ništa osim opstrukcije! Oni bi samo smjenjivali i bili protiv svega, samo da se čini da nešto rade, a u biti su to najveći mogući neznalice, nesposobnjakovići i uhljebi u saboru. Isti su svi redom, SDP, Most i ostala ekipa iz oporbe!

DU
Deleted user
14:20 19.04.2021.

Nama građanima je to već dugo jasno da oporba a pogotovo SDP ni nema niku viziju ni program o budučnosti RH, njihov jedini program je neosnovano pljuvati po vladi i HDZ-u.

FA
fajlpz
14:36 19.04.2021.

Ma jaka vertikala Grbin!