Bandić s roditeljima Luke Ritza o osnivanju savjetovališta za djecu

Bandić s roditeljima Luke Ritza o osnivanju savjetovališta za djecu
06.10.2009.
u 00:53
Razgovaralo se o ideji osnivanja ustanove, odnosno savjetovališta, čime bi gradska uprava, u suradnji s Lukinim roditeljima, pokušala smanjiti nasilje u Zagrebu.
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik Milan Bandić primio je jučer Suzanu i Renu Ritza, roditelje tragično preminulog Luke, s kojima je razgovarao o inicijativi da se utemelji gradska nagrada “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost” koja bi se svake godine dodjeljivala pojedincima, kao i cijelim razredima, za doprinos promicanju nenasilničkog ponašanja.

Razgovaralo se i o ideji osnivanja ustanove, odnosno savjetovališta, čime bi gradska uprava, u suradnji s Lukinim roditeljima, pokušala smanjiti nasilje u Zagrebu.

- Razmišljali smo što bi u ovakvim situacijama napravio naš Luka i došli do zaključka da je upravo savjetovalište, koje bi pomagalo drugoj djeci u njihovim problemima s nasiljem, bilo najbolje rješenje - istaknula je Suzana Ritz. - Ne zadovoljavamo se samo nagradama, već treba raditi na prevenciji nasilja - naglasio je gradonačelnik Bandić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DD
DUVNJAK_DRAGO
09:52 06.10.2009.

HIJENE Luka nije ni svjestan koliko je zanimljiv za predsjedničku kampanju. Hebrang se javno trsi kako je natjeravao pokojnog Tuđmana na kemoterapiju i time spasio Slavoniju i Baranju a ovaj mrtvog Luku koristi.

DA
dahna
06:41 06.10.2009.

Trebao bi biti naslov \"Roditelji Luke Ritza sa gradonacelnikom ZG.razgovarali o osnivanju savjetovalista ......

HP
HePi-PePi
23:19 06.10.2009.

zasto mislite da bi majka kojoj je ubijen sin jedinac iz tako glupog razloga, sami napadaci su ga iznjeli a taj je da im je bilo dosadno, dopustila da se njegovo ime koristi u političke svrhe?? jer njegovo ime je na kraju krajeva uz uspomene sve sto joj je ostalo.....a majka takvu joj svetost.... NIJEDNA MAJKA .... takvu svetost nikada niti bi zlouporabila niti bi dopustila da itko drugi to napravi....