Nakon raspuštanja organizacije

Baldasar: Neću se vratiti u SDP. Kandidirat ću se za gradonačelnika Splita

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Baldasar
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Ivo Baldasar
Foto: Branimir Bradarić
ivo baldasar
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
ivo baldasar
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Baldasar
09.05.2016.
u 09:47
– Ja se sigurno neću vratiti u SDP. Ići ću svojim putem jer mislim da je Grbin imao pravo kada je rekao da se naše vrijednosti razlikuju – kazao je Baldasar.
Pogledaj originalni članak

– Kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost – poručio je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar komentirajući odluku o raspuštanju splitske organizacije SDP-a. Pozdravlja ideju o osnivanju nove socijaldemokratske stranke, o kojoj se priča da će se možda oformiti oko pristaša Zlatka Komadine, čiji bi i on vjerojatno bio član.

Kaže da odluka o raspuštanju nije neočekivana, ali jest "tajming" s obzirom na to da je donesena na blagdan svetog Duje, dan Grada Splita.  – Razočaralo me što je to učinjeno na dan sv. Duje. To je još jedna poruka nama. Žao mi je kolega iz SDP-a koji su to doživjeli vrlo teško, naročito stariji SDP-ovci. Očekivao sam da će ili mene izbaciti ili da će me smijeniti s mjesta predsjednika stranke, a onda i izbaciti – kazao je Baldasar. Baldasar se neće ponovno upisivati u SDP, ali će se kandidirati za gradonačelnika, možda kao neovisni kandidat, a možda se učlani i u neku stranku, sigurno ne desnu jer sebe smatra socijaldemokratom.

Na pitanje hoće li se kandidirati za gradonačelnika Splita, Baldasar je kazao da hoće. – Bit ću nestranački kandidat – kazao je prvo Baldasar, ali je poslije rekao da ne zna hoće li se ipak priključiti nekoj drugoj stranci.

– Ja se sigurno neću vratiti u SDP. Ići ću svojim putem jer mislim da je Grbin imao pravo kada je rekao da se naše vrijednosti razlikuju. Smatram se europskim socijaldemokratom. Sadašnji SDP na čelu sa Zoranom Milanovićem dokazao je da ne zna što je demokracija – kazao je Baldasar i kritizirao da SDP nije ispunio ništa što je obećao u Planu 21 i nakon njega.  – Raspustit organizaciju zbog mene  ekstremna je situacija. Tvrdim da je splitska organizacija jedna od najorganiziranijih u državi – rekao je Baldasar i naglasio da su dugovi splitske organizacije "nula kuna". 

Otkrio je da ga je jučer zvao Zlatko Komadina. – On je zaista duboko razočaran stanjem u SDP-u. Ovo ga je iznimno pogodilo. Čuo sam se i s Davorom Bernardićem koji mi je ispričao kako je bilo – rekao je Baldasar i dodao da neće reći kako je na djelu raskol u SDP-u, ali još jednom je naglasio da u SDP nema demokracije. – SDP se pretvara u nešto što sam mislio da više nije moguće. U staru priču, sa starim korijenima, metode su iz nekog prastarog doba. Mislili smo da to više nećemo morati spominjati, ali čini se da se vraća – kazao je Baldasar.

Demantirao je da je ikada rekao da je Zoran Milanović Goebbels, ali je rekao da su metode u SDP-u slične Goebbelsovim, što je, kaže on, odluka o raspuštanju splitskog SDP-a potvrdila. – Nažalost, moram se složiti i s tim da sam kažnjen i zbog svoga odnosa prema braniteljima – kaže Baldasar koji je još jednom demantirao ikakvo koketiranje s ustaškim režimom. 

Istaknuo je kako Milanović nije ispunio Plan 21 ni kada je riječ o Splitu. Duboko je razočaran svojom dojučerašnjom strankom, kao i većina kolega, ali ne može pretpostaviti koliko će se od 1100 splitskih SDP-ovaca vratiti u stranku.

>>Milanović u Splitu SDP-ovcima održao motivacijski govor

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 110

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
09:59 09.05.2016.

Je li ostao koji Hrvat u Partiji? Likovi koji tjeraju Baldasara iz Partije, otjerali bi i Račana. Sve više sliče na Miloševićevu Partiju s kraja osamdesetih.

DU
Deleted user
09:58 09.05.2016.

SDP polako ali sigurno postaje Srpska demokratska partija!

DU
Deleted user
10:00 09.05.2016.

Osnuj fino novu stranku. Nazovi ju H-SDP jer je ocito da Zoky zeli ocistit SDP od svih onih koji se identificiraju kao Hrvati.