UREĐENE STAZE

Avantura za velike i male na dva kotača

Foto: Thinkstock
Istarska županija
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Istarska županija
30.03.2018.
u 12:07
Već godinama turizam nije samo obala istre, gosti istražuju i unutrašnjost ovog poluotoka, voze bicikle, planinare, odlaze na gastro- manifestiacije, u lov na tartufe...
Pogledaj originalni članak

Istarske biciklističke staze idealan su način za otkrivanje prirodnih ljepota ove plavo-zelene regije. Jedna je od najpoznatijih staza, svakako, Parenzana. Istra je premrežena s ukupno petstotinjak kilometara uređenih i označenih staza za bicikliste.

Degustacija vina iz 18 lokalnih konoba
U starogradskoj jezgri mjesta Gračišće gosti će na uskrsni ponedjeljak moći kušati vina 18 lokalnih konoba. Cijelo Gračišće će tijekom ove male, tradicionalne smotre vina biti pretvoreno u veliku gostionicu na otvorenom od 11 do 19 sati.

Sto milja trčanja za sportaše i rekreativce
Na istarskom se poluotoku od 6. do 8. travnja održava šesto izdanje utrke koja je od 2016. godine uvrštena i u Ultra-Trail World Tour (UTWT). Sudjeluju i sportaši amateri i profesionalci, kreće se iz Labina, i preko Buzeta i Motovuna dolazi do Umaga. Sudionici će prevaliti sto milja, a staza pruža sve mogućnosti trail trčanja: od zahtjevnih terena, coasteringa, srednjovjekovnih gradića, šuma, urbanih sredina do blatne doline.

U poreču petsto pjevača i svirača iz cijelog svijeta
Poreč će od 4. do 8. travnja ugostiti 8. Festival zborova i orkestara. Festival će se održati u jednom porečkom hotelu, a nastupit će petsto 500 pjevača i svirača iz cijelog svijeta, koji će u tridesetominutom nastupu pokazati svoje glasovne i sviračke sposobnosti.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr