PREPISKA RIMAC I ŽALAC

Analitičar Bagić: Oporba opet 'uništa', spominjanje AP-a je posve benigno

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Dragan Bagić, profesor na Filozofskom fakultetu
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Zagreb: Josipa Rimac nakon četiri mjeseca izašla iz pritvora u Remetincu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Gabrijela Žalac privedena na Županijski sud
28.01.2023.
u 18:06
"Stranački život i političko natjecanje ne služe svojoj svrsi, da filtriraju bolje i sposobnije", smatra politički analitičar Dragan Bagić
Pogledaj originalni članak

Večernji list objavio je prepisku Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, a u njoj je vidljivo kako su bivša HDZ-ova državna tajnica i bivša HDZ-ova ministrica, između ostalog, intenzivno spominjale osobu "AP". Iz konteksta se može naslutiti kako je riječ o Andreju Plenkoviću, a cijelu situaciju prokomentirali su nam iz Vlade te istaknuli kako premijer inače redovito komunicira o nizu tema s ministrima. Prepisku Rimac i Žalac komentirao je i politički analitičar Dragan Bagić.

Na svom Facebook profilu, Dragan Bagić objavio je kako je čitao prepisku te došao do dva zaključka

"Grozno je kakvi ljudi se probijaju na sam vrh piramide. Ne mislim tu samo na sklonost kriminalu nego na mentalni sklop, mentalitet, sofisticiranost pa i pamet. Stranački život i političko natjecanje ne služe svojoj svrsi, da filtriraju bolje i sposobnije!", naveo je kao prvi zaključak.

"Oporba opet uništa. Spominjanje AP-a je posve benigno i u kontekstu u kojem ga nije moguće izbjeći. To da Žalac misli da AP utječe na svaku odluku svakog tijela (u ovom slučaju DKOM-a) je odlična ilustracija ovoga pod 1", dodaje.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IC
ICCO
18:16 28.01.2023.

Naravno da je utjecao ali na perfidan, u celofan zamotan način. Reći da nije utjecao je isto kao da kažeš da nevoli sdss sebi zdesna.

UV
Uvijeksevratim
19:23 28.01.2023.

Što očekivati od hadezenjarskog analitičara nego da će braniti voljenog anemičnog kriminalčinu. Nema spasa za AP, završit će u tamnici prije proljeća.