Afera HAC

Afera HAC: Pali zbog rupe u brdu od 64 milijuna kuna

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
hac (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
hac
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
hac (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
hac (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
hac (1)
Autori it, luc/VLM
31.03.2011.
u 15:13
Tereti ih se da su kao članovi Uprave HAC-a pogodovali Skladgradnji braće Žužul. Na vijest o uhićenju priopćenjem se oglasila Skladgradnja i ponovila tvrdnje “da nisu ukrali brdo”.
Pogledaj originalni članak

Zbog štetnog ugovora s braćom Žužul teškog 63,4 milijuna kuna ponovno su uhićeni bivši čelnici HAC-a Jurica Prskalo i Mario Lovrinčević.

Posrijedi je odluka da se odmaralište na autocesti Zagreb – Split – Dubrovnik sagradi u stijeni. Oni su, naime, odredili da ono bude baš na lokaciji spojne ceste Ploče – Karamatići. Ni pet-šest ili pak deset kilometara lijevo ili desno, nego baš na najnepristupačnijem terenu, odnosno usjeku koji je i te kako povećao troškove izgradnje. Kamen, koji se tu morao pojaviti kao nusproizvod radova, za sada se spominje tek kao materijal koji je bio potreban luci Ploče.

Po redovnoj proceduri
Istragu protiv nekad prvih ljudi Autocesta proveo je USKOK, no kako Prskalo i Lovrinčević po pravnoj terminologiji spadaju u kategoriju “odgovornih”, a ne “službenih” osoba, kazneni postupak protiv njih provodit će se po redovitoj proceduri. Obojica, naime, već imaju zavidno iskustvo s istragama. Bili su već uhićeni zbog afere bojenja tunela u kojemu je također profitirala Skladgradnja, a Prskalo je prošle godine isplivao i u aferi Fimi medija. Zajedničko im je i to što su obojica u HAC došla iz jake splitske građevinske tvrtke Konstruktor

Skladgradnja: Nismo ukrali brdo!
Na vijest o uhićenju priopćenjem se oglasila Skladgradnja i ponovila tvrdnje “da nisu ukrali brdo”. Kažu da su bili Konstruktorovi podizvođači, da zbog toga nisu mogli utjecati na lokaciju odmorišta ili smjer trase, a da svu dokumentaciju o tome imaju istražitelji. U priopćenju se također podsjetilo da se Slaven Žužul prije mjesec i pol obratio medijima u vezi s ovom pričom.

U veljači je održao konferenciju za novinare i ponio sa sobom više velikih kutija u kojima su bili kilogrami dokumentacije. Time je nastojao i vizualno potkrijepiti tvrdnje da on i njegov brat Jozo nisu zaradili milijune na odmorištu u kamenu. Govorio je da ima otpremnicu za baš svaki kamion kojim se kamen s odmorišta prevozio u Luku Ploče. Ovim tvrdnjama štiti Skladgradnju, a ta teza ne proturječi motivima koje su iznosili Lovrinčević i Prskalo.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 58

DU
Deleted user
16:49 31.03.2011.

Ma dajte nas više ostavite s tim glupostima,gdje su presude? Nigdje,ovo je igrokaz za EU i prevareni Hrvatski narod. Kom je dosad oduzeta imovina stečena kriminalom kod nas ?

JU
julio
15:38 31.03.2011.

koji su to stručnjaci iz USKOKA a što oni nešto ne rade ,pa da vide kako je to radit ,a ne mlatit praznu slamu ,prava policijska država,sad popuju na kraju što to nisu spriječoli na vrijeme ,njih treba i zatvor.

BO
bomba
15:01 01.04.2011.

Mnogi su pali a neki glavu izgubili zbog rupe. Rupa je čudo.