Čestitamo

Predstavljamo dobitnike natječaja Večernji i ja

03.05.2019.
u 10:17
Pobjednik natječaja osvaja darovni paket u protuvrijednosti 10.000 kuna, drugoplasirani u protuvrijednosti 2000 kuna, a trećeplasirani u protuvrijednosti 1000 kuna
Pogledaj originalni članak

Večernji list ove godine slavi 60 godina od osnutka 1959. godine. I upravo je Večernjak svih ovih godina redovito prepoznat kao medij koji je na strani malog čovjeka. Tim povodom pozvali smo čitatelje da s nama podijele uspomenu koja ih veže uz Večernji list i tako osvoje vrijedan darovni paket.

Žiri nije imao nimalo lagan zadatak između više od 300 prijava izabrati samo tri najbolje!  Žiri u sastavu Bojana Radović, urednica Panorame, Goran Gerovac, urednik Obzora, Vesna Šaško, urednica Obzora i Dario Markas, glavni urednik portala Večernji list izabrao je sljedeće pobjednike:

1. Ira Horvat – pozdrav ratnika nakon povratka iz Oluje i njegove supruge. Fotografija je završila i u muzeju


Fotografija je izišla u Večernjem listu 1995. godine, na njoj smo moj suprug i ja, za mene je to najljepša fotografija naše ljubavi. Snimljena je nakon Oluje i njegova povratka u naš grad. Ista fotografija nije obilježila samo tu poslijeratnu godinu već i cijeli moj život. Ona nas sada svake godine na obljetnicu Oluje podsjeća na našu mladost i ljubav. Ta je fotografija postala i dio stalnog postava u sisačkom muzeju, što me posebno raduje jer mlađe generacije, uključujući i našu kći, imaju priliku vidjeti ljepšu stranu inače ne tako lijepog perioda naše povijesti. Ovo je prilika da zahvalim novinarima i fotografima Večernjeg lista koji su ovjekovječili jedan istinski trenutak sreće i ljubavi.

2. Marija Lovrić – završila na naslovnici Večernjeg 1985. i roditelji su tako doznali da puši.

"Svetice bez gužve (1985.)" ili priča o tome kako su djed i baka otkrili da mama "čika". Kao i svakog dana, djed je uzeo šalicu kave, sjeo u naslonjač i počeo listati tadašnji Google – Večernji. Imao je običaj da novine lista od zadnje strane, ali ovaj ga je put naslovnica previše zaintrigirala. Preko pola naslovnice slika s bazena, a na slici njegova tada 19-godišnja Višnja, a u Višnjinim rukama cigareta. I nakon 34 godine naslovna strana još je uvijek sačuvana, a mama više ne puši. Ona mamina "Pamet u glavu i pazi što radiš", zasigurno je naučena iz osobnog iskustva pa direktnije rečeno zvuči poput "Pamet u glavu jer Večernji sve vidi, a kroz Večernji i ja". Veliki pozdrav od Marije i njene mame s naslovne strane :-)

3. Draženka Kubat – majka i tri kćeri snimljene u Večernjem s kolicima prije 22 godine i danas   



TROJA KOLICA U ŠETNJI Bio je divan proljetni dan, prije 22 godine, 1997. Svakodnevica jedne mame s tri predivne kćeri. Uobičajena popodnevna šetnja po Cvjetnom naselju i igranje na Boćarskom. Na kolicima obješena puna vreća rekvizita za sreću – lopta, kantice, lopatice, modlice za pješčane kolačiće. Umorne i sretne vraćamo se doma. Klara spava u kolicima, a Tena i Nika guraju svoja mala kolica u kojima spavaju njihovi omiljeni plišanci. Trenutak koji je zauvijek zaustavio fotograf Večernjeg lista Mišo Lišanin, koji je cijeli dan tragao za inspiracijom za sutrašnji broj. I ugledao je nas – u zadnji čas! Nije ni slutio na kojoj će se stranici sutradan naći njegova fotografija. Drugi dan telefon nije od jutra prestajao zvoniti, čestitaju svi koji su već vidjeli novi broj Večernjaka. Trčim do kioska i ne mogu vjerovati! Evo nas, ni više ni manje nego na naslovnici!!! 14. 3. 1997.! Bio je to dan kada nije bila važna politika, Dan kada nije bilo tragedija, Dan kada nije bilo ratova i afera, oluja i nevera… I bez obzira na to što taj dan nije bilo bombastičnih naslova i taj dan se prodavao Večernjak, iako su na naslovnici bile samo jedna mama, tri djevojčice i troja kolica. Taj dan pobijedilo je proljeće, ljubav i bezbrižnost! Da nam je opet takvih dana i takvih naslovnica….

Sve prijavljene priče možete pogledati OVDJE.

Pobjednik natječaja osvaja darovni paket u protuvrijednosti 10.000 kn, drugoplasirani u protuvrijednosti 2000 kn, a trećeplasirani u protuvrijednosti 1000 kn.

Svim sretnim dobitnicima javit ćemo se naknadno i dogovoriti primopredaju nagrade. 

Čestitamo dobitnicima!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar alibaba
alibaba
19:01 12.06.2019.

Kako da ja dobijem svoju naslovnicu iz Večernjeg od 21.08.1991 iz Pakraca