rekordno niska temperatura

Na Antarktici zabilježeno čak -93 stupnja Celzijusa

Foto: Reuters/PIXSELL
antarktika
Foto: Reuters/PIXSELL
antarktika
10.12.2013.
u 09:53
Prijašnji rekord iznosio je -89.2 stupnja Celzijusa, a zabilježen je 1983. godine
Pogledaj originalni članak

Na Antarktici je u kolovozu 2010. izmjerena rekordno niska temperatura od - 93 stupnja Celzijusa, objavljeno je u podacima istraživanja koji su objavljeni u ponedjeljak. Znanstvenici su do ovog otkrića došli tijekom analize podataka o globalnoj temperaturi koju su sateliti zabilježili tijekom 32 godine, donosi Reuters.

Otkrili su da visoki greben na Istočnom antarktičkom platou sadrži džepove zarobljenog zraka čija se temperatura 10. kolovoza spustila do rekordno niske razine.

Prijašnji rekord iznosio je -89.2 stupnja Celzijusa, a zabilježen je 1983. na području ruske istraživačke postaje Vostok na istoku tog kontinenta.

>> Otkriveno najhladnije mjesto na Zemlji

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DH
dalibor.hren
10:31 10.12.2013.

Globalno zatopljenje!