Foto: Goran Kovačić/PIXSELL Hrvatskim učenicima zlato, srebro i bronce na matematičkoj olimpijadi

Hrvatskim učenicima zlato, srebro i bronce na matematičkoj olimpijadi

01. 09. 2018. u 22:43 13
Na ekipnom natjecanju pobijedila je Ukrajina, koja je sudjelovala kao gost na poziv poljskih domaćina, a iza Hrvatske bila je Mađarska

Na upravo završenoj 12. srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi u poljskoj Bielsko-Białi, Noel Lakić iz zadarske Gimnazije Franje Petrića osvojio je zlatnu medalju u pojedinačnom natjecanju uz stopostotnu riješenost ispita, a ekipno Hrvatska je bila druga, izvijestili su u subotu voditelji ekipe.

OLIMPIJADA U VARŠAVI Mladi hrvatski informatičari osvojili srebrnu i bronačnu medalju

Učenici su se natjecali pojedinačno i ekipno rješavajući zadatke olimpijskog tipa iz algebre, kombinatorike, geometrije i teorije brojeva, a ovo je peta godina za redom da jedan od hrvatskih natjecatelja osvaja zlatnu medalju na pojedinačnom natjecanju.

Olimpijada se održavala 27. kolovoza od sudjelovalo je 66 učenika iz 11 srednjoeuropskih država, uz Hrvatsku, iz Austrije, Češke, Litve, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Švicarske te Ukrajine.

Uz "zlatnog" Lakića, i ostali članovi ekipe u pojedinačnim natjecanjima ostvarili su odličan rezultat i osvojili medalje - srebrnu je osvojio Krunoslav Ivanović iz zagrebačke XV. gimnazije, a brončane medalje osvojili su Luka Bulić Bračulj iz splitske III. gimnazije te Krešimir Nežmah, Andrija Tomorad i Ivan Vojvodić iz zagrebačke XV. Gimnazije. Voditelji ekipe bili su Ivan Krijan i Ivan Kokan.

POVEĆANA SREDSTVA Vlada podržala: Više novca za sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca

Na ekipnom natjecanju pobijedila je Ukrajina, koja je sudjelovala kao gost na poziv poljskih domaćina, a iza Hrvatske bila je Mađarska.

Put na olimpijadu i pripreme natjecatelja organiziralo je i provelo Hrvatsko matematičko društvo (HMD) uz pomoć udruge Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić" (MNM), a financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZOS).

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila
pogledajte na vecernji.hr
  • 23:10 1. rujna 2018.

    Uvjerljivo najbolje vijesti danas!

  • 08:23 2. rujna 2018.

    Bravo za vrijednu djecu i njihove učitelje! Ponosni smo!

  • 01:45 2. rujna 2018.

    Izgleda citatelji vecernjeg ne komentiraju ili uopce i ne citaju dobre/pozitivne novosti. Bravo za mlade ucenike i vi ste nam ponos.

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".