neobično otkriće

Nakon 30 godina otkrio kako je kamen koji mu pridržava vrata zapravo meteor

Foto: Getty Images
Nakon 30 godina otkrio kako je kamen koji mu pridržava vrata zapravo meteor
07.10.2018.
u 16:15
- Samo kad razmislim da je ono što sam držao u ruci ustvari komadić ranog solarnog sustava koji ti doslovno stane u dlan
Pogledaj originalni članak

Čovjek iz Michigana, koji nije htio otkriti svoj identitet, 30 godina imao je ispred kuće vrijedni kamen koji je inače služio za pridržavanje vrata, no jedan dan otkrio je kako je riječ o meteoru vrijednom $100,000.

Meteor se nalazio na imanju kojeg je kupio u Edmoru 1988. godine.

Da čovjek posjeduje vrijedan meteor, potvrdio mu je i profesor i geolog sa Sveučilišta Central Michigan Mona Sirbescu.

"U gotovo dvije dekade, ovo je prvi put da mi je netko pokazao kamen za koji vjeruje da je meteor.", kaže profesor Sirbescu.

Testirao je kamen i po svojstvima potvrdio kako je riječ o vrlo rijetkom otkriću na Zemlji, a da bi dobio i drugo mišljenje odnio je komadić meteora u Institut Smithsonian zajedno s opisom svojstva samog kamena nakon kojeg su mu i kolege potvrdile da se zaista radi o vrijednom kamenu meteora.

"Samo kad razmislim da je ono što sam držao u ruci ustvari komadić ranog solarnog sustava koji ti doslovno stane u dlan", kaže profesor Sirbescu.

>> Pogledajte video i saznajte koja mjesta baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
17:21 07.10.2018.

Vrijednost 100,000 $? Pa baš se nebu obogatil! Ili je pisac možda mislil 100.000 $? To bi bila malo drukčija pjesma...

AI
airbender
17:40 07.10.2018.

darko, brojevi koje si napisao su isti. ako si zelio napisati stotinu dolara brojevima, onda se to pise 100,00 ili 100.00

DU
Deleted user
16:33 07.10.2018.

idiot.