Borac dočekuje plave

Dinamovci su naručili pizze, ali predomislit će se kad zamiriše srneći paprikaš

Dinamovci su naručili pizze, ali predomislit će se kad zamiriše srneći paprikaš
20.09.2017.
u 10:09
Travnjak je zelen kao na Wembleyu, no u Borcu se boje jake kiše.
Pogledaj originalni članak

U 71-godišnjoj povijesti Nogometnog kluba Borac iz Imbriovca današnji je dan vjerojatno najvažniji. Na svom igralištu “Veliki vrt” od 15.30 sati ugostit će najtrofejniji hrvatski klub Dinamo. Ljudi iz Borca kažu da je sve spremno, travnjak je “zelen kao na Wembleyu”, čak su ga i zamjenom domaćinstva sačuvali u posljednjem kolu Prve županijske lige.

– Zeznuti nas može samo obilna kiša koja je najavljena, ali nadamo se da neće potopiti teren. Ma bušit ćemo rupe na terenu cijeli dan ako treba, samo da se igra. I u Dinamu su nam rekli da oni žele da se utakmica igra čak i bude li travnjak lošiji – rekao je tajnik Borca Darko Bistrović.

Koeficijent na Borac – 27

Na igralištu su spremne i montažne tribine, domaćin očekuje više od 1000 navijača. A tako dobar posjet dobro bi upotpunio i klupski budžet, koji iznosi oko 100.000 kuna godišnje.

– Dobijemo 40.000 kuna od općine, ostalo pokrijemo prodajom ulaznica, pića, donacijama sponzora. Borimo se, nije lako, ali nekako uspijevamo iz godine u godinu osigurati budžet – kaže tajnik Borca.

Društvo iz Imbriovca uoči dolaska plavih našalilo se na službenoj stranici svoga kluba. Naime, poručili su svima da je koeficijent 27 na njihovu pobjedu siguran za okladu kao neboder u Dubaiju.

Nadaju se da mogu biti za Dinamo crna mačka, kao svojedobno Naftaš-Ivanić ili Dugo Selo.

No realnost je nešto drukčija, Borac ipak igra u 1. županijskoj ligi, odnosno petom rangu hrvatskog nogometa.

– Igrat ćemo i boriti se iako smo svjesni da su nam šanse za pobjedu gotovo nikakve. Nama je najbitnije da utakmica prođe u dobrom raspoloženju, da se svi zabave – kaže tajnik kluba Bistrović.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Inter - Dinamo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Inter - Dinamo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Inter - Dinamo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Inter - Dinamo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Inter - Dinamo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Inter - Dinamo

Svjesni su u Borcu činjenice da najbolji nogometaš plavih, Alžirac Soudani, godišnje zarađuje milijun eura, 75 puta više od njihova cijeloga godišnjeg proračuna.

– Svi naši igrači su amateri, poneki tek dobiju novac za prijevoz. U momčadi imamo nekoliko studenata, srednjoškolaca, kapetan Mario Oršić vozač je autobusa a Hrvoje Bači radi na poljoprivrednom gospodarstvu, u OPG-u – otkrivaju nam u Borcu.

No, kao što i ime kluba kaže, protiv Dinama će se boriti, neće se unaprijed predati. Bili su autsajderi i u finalu Kupa za područje Koprivničko-križevačke županije, protiv Križevaca, pa su pobijedili s 1:0.

I to baš pogotkom Hrvoja Bačija koji radi u OPG-u.

Hajdukovci i dinamovci

Zanimljivo, među igračima Borca ima i navijača Dinama i Hajduka, no danas će se boriti samo za Borac. A kako god utakmica završi, na kraju će feštati.

– Pripremamo srneći paprikaš, bit će za prste polizati. Doduše, dinamovci su nam rekli da za njihove igrače osiguramo pizze. No, kad im zamiriše srneći, možda se predomisle – zaključilo je društvo iz Imbriovca.

Kako god utakmica završi, Imbriovec će biti pobjednik, jer ne dolazi Dinamo u to mjesto baš svaki dan...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

SV
sven222
17:22 20.09.2017.

zamolio bih autora članka Ledinskog da piše istinu jer bi to trebala biti težnja novinara... ovaj dinamo nije najtrofejniji klub u Hrvatskoj jer je osnovan 2002 godine poslije proglašenja stečaja i ako lažni kroničari dinama i mogu lagati o povjesti, novinar bi ipak trebao pisati istinu i morao bi znati zakon o stečaju a ako nezna provjeriti što zakon kaže i što slijedi poslije proglašenja stečaja !!!!!!

BI
binki
10:58 20.09.2017.

Nakon velikana rudeša i intera danas pada Borac..... Bravo maminjo....