IZLET U ZAGREB

Zagora-express putokaz svim navijačima

10.12.2008.
u 17:47
Pogledaj originalni članak

Maksimir sigurno godinama ne pamti bezazlenije i umjerenije navijače. Pašajice, navijači Zagore iz Unešića, ne poznaju ekstremizam bilo koje vrste, njih ne “pale” huliganske skupine niti njihovi ispadi. Pjesma i dobra čašica vina njihovi su glavni stimulansi.

- Nije nam važan ishod utakmice. Nismo došli po pobjedu. Vlakom smo krenuli u četiri ujutro i u Zagora-expressu bile su prave muške glave. Nije s nama mogao putovati bilo tko. Mi smo normalni ljudi - pričao nam je Ante Skelin, koji sebe doživljava kao maskotu kluba iz Unešića, a njegov prijatelj Jakov Marin otkrio nam je kako je Ante i glazbenik i izvođač himne Unešićana.

Dinamovi gosti pokazali su kako se civilizirano iskazuje ljubav prema klubu, uz pjesmu, tradicionalne narodne nošnje i kape. Pivo je podno zapadne tribine teklo u potocima, a Unešićani su samo odmahivali rukom na jako zaštitarsko osiguranje.

- Pa što će to nama? Nismo se došli tući. To je za nas pravi doživljaj - govorili su Unešićani.

Baš kao što su u prvoj utakmici pokazali kako se odnose prema gostima, Unešićani su se civilizirano ponašali u Maksimiru. I bez obzira na nepovoljan ishod utakmice, Grgas Grando, Dujić, Šiklić, Šupe... njihovi su junaci koje su jučer ovacijama nagrađivali za svaki nogometni potez.

- Takav Zagora-express pravi je put u Europu - slikovito je svim huliganskim skupinama poručio Jakov Marin.

Zagorana je bilo oko tisuću, a među njima bilo je i pravih torcidaša.

- Putovanje vlakom nezaboravan je doživljaj. Za to se živi. To je za nas bila povijesna utakmica koju nismo htjeli propustiti - kazao je Ante.

Jasno je da je od susreta, u dalmatinskom zaleđu još više Dinamovih navijača. A oko 200 Boysa je cijeli susret navijalo za svoju momčad.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr