VN VELIKE BRITANIJE

Webber slavio, tragedija izbjegnuta za milimetar

Foto: youtube.com
Kobayashi (1)
Foto: youtube.com
Kobayashi (1)
Foto: youtube.com
Kobayashi (1)
Foto: Reuters/AFP
Mark Webber (1)
08.07.2012.
u 15:34
Iako je cijelu utrku na Silverstoneu vodio, četiri kruga prije kraja popustile su gume Fernanda Alonsa i morao je predati poziciju
Pogledaj originalni članak

Kamui Kobayashi uletio je u boks, bacilo ga je na desnu stranu, udario je svog mehaničara koji mijenja stražnju desnu gumu, pa njegova pomagača. Na sreću, onaj koji mu mijenja prednju lijevu skočio je u zrak, ali je Japanac pogodio Sauberova mehaničara s “lizalicom”, koji mu stoji ispred bolida.

Naletio je na ulje što ga je zanijelo. Dečke je tek okrznuo, a gledajući na snimkama, nitko nije teže ozlijeđen.

Tragedija je izbjegnuta za milimetar. Pravilo da onaj koji krene prvi, na stazi oko bivšeg vojnog aerodroma na Sliverstoneu ne pobjeđuje, potvrdilo se i ovaj put. Fernando Alonso imao je pole position, a pobijedio je Mark Webber. Nastavio se niz, u posljednjih 18. izdanja VN Velike Britanije samo je četiri puta pobijedio onaj koji je i krenuo prvi.

– Bio sam cijelo vrijeme blizu, a onda su Alonsu popustile gume pa sam ga lako prošao – kazao je Webber.

– Mark je bio brži, zaslužio je ovo. Ponosan što se Ferrari napokon oporavio, što smo blizu pobjede. Što imamo konja za utrku – dodao je Alonso. Treći je završio Sebastian Vettel. Poredak vozača: Alonso 129, Webber 116, Vettel 100...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.