SJAJAN REZULTAT

Vincetić i Sinovčić potvrdili norme za POI u Rio de Janeiru

Foto: Marin Tironi/Pixsell
Vincetić i Sinovčić potvrdili norme za POI u Rio de Janeiru
24.01.2016.
u 15:38
Vincetić je na 100 m leptir isplivao rezultat 1:05.01 osvojivši prvo mjesto u Hrvatskoj, te ukupno četvrto mjesto. Slavio je Kinez Xu Haijiao s rezultatom 1:02.50.
Pogledaj originalni članak

Na otvorenom plivačkom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom koje je danas završeno u Splitu, hrvatski plivači Kristijan Vincetić u disciplini 100 metara leptir i Dino Sinovčić u disciplini 100 metara leđno potvrdili su norme za paraolimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine.

Vincetić je na 100 m leptir isplivao rezultat 1:05.01 osvojivši prvo mjesto u Hrvatskoj, te ukupno četvrto mjesto. Slavio je Kinez Xu Haijiao s rezultatom 1:02.50.

Sinovičić je također bio najbolji u svojoj kategoriji tjelesnih oštećenja s rezultatom 1:17.51, dok je u ukupnom poretku discipline 100 leđno bio četvrti. Pobjeda je pripala Talijanu Riccardu Menciottiju s rezultatom 1:04.03. 

Vincetić i Sinovčić su svojim rezultatima izborili i plasman na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje će se održati u Portugalu od 30. travnja do 7. svibnja, a norme za EP isplivali su i Ante Rađa, Antun Brzak, Tomi Brajša, Kristijan Mamić, Nataša Sobočan i Ana Majsec.

Izbornik hrvatske plivačke reprezentacije za osobe s invaliditetom Slobodan Glavčić ocijenio je ovogodišnje natjecanje, koje je šesti put održano u Splitu, kao najjače i najkvalitetnije do sada. 

"Nadam se da će Split biti i domaćin europskog prvenstva 2018. godine," poručio je Glavčić.

Na Poljudu je nastupilo 149 natjecatelja iz 14 zemalja, a najbrojniji su bili hrvatski plivači kojih je nastupilo 74 s različitim stupnjevima tjelesnih oštećenja.

>> S. Milojević, Španja i Vincetić osvojili srebrna odličja!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.