RENDULIĆ ZA VEČERNJI TV

VIDEO Trener Gorice o 'novoj' Hrvatskoj: I bez Luke nema straha za budućnost našeg nogometa

Foto: Vecernji TV
VIDEO Trener Gorice o 'novoj' Hrvatskoj: I bez Luke nema straha za budućnost našeg nogometa
08.09.2021.
u 11:20
"Prošli smo jako dobro u ove tri utakmice. S Lukom i bez njega nije isto, ali za budućnost hrvatskog nogometa nema bojazni. Oni koji su trebali iznijeti teret, a najviše mislim na Kovačića, odlično su to napravili. Čestitam Daliću!"
Pogledaj originalni članak

Krunoslav Rendulić (47), rođeni Vinkovčanin s bogatom igračkom i uspješnom trenerskom karijerom, stigao je u studio Večernjeg TV-a kako bi s našim novinarom Željkom Jankovićem analizirao igre hrvatske nogometne reprezentacije u rujanskom kvalifikacijskom ciklusu za SP 2022. 

Aktualni trener Gorice kao igrač nosio je dresove 11 klubova (Osijek, Belišće, Šibenik, Zagreb, Hajduk, Kamen Ingrad, Rijeka, slovenski Interblock, Lučko i Vinogradar), a karijeru je završio u 41. godini.

>>> Pogledajte cijelu emisiju:

Odmah potom posvetio se trenerskom pozivu, prvo kao pomoćnik Dragana Skočića u iranskom Fooladu, a zatim kao suradnik Luke Bonačića u katarskom Al-Arabiju. Prvi samostalni trenerski angažman imao je u Istri 1961, a od lipnja 2019. do ožujka ove godine vodio je Šibenik pa smo imali priliku upoznati ga kao stručnjaka.

Na samom početku osvrnuo se na dojam nakon ove tri utakmice i izostanak Luke Modrića.

– Prošli smo jako dobro u ove tri utakmice. S Lukom i bez njega nije isto, ali za budućnost hrvatskog nogometa nema bojazni. Oni koji su trebali iznijeti teret, a najviše mislim na Kovačića, odlično su to napravili. Čestitam Daliću na ovim utakmicama.

Bez Modrića Kovačić izgleda "otkočen", ima samopouzdanja.

– U nekim momentima ima i previše samopouzdanja pa se zaigra i izgubi loptu, ali drago mi je da je takav. Ima vjeru u sebe. Igra na visokoj razini protekle tri sezone.

Ta energija kao da je utjecala i na defenzivni dio koji izgleda zrelije i kompaktnije. Ujedno, dojam je da se igra brže.

– Veliki utjecaj na to ima i teren. U Slovačkoj je bio zaista loš pa kvalitetnija momčad ima problema. Teren u Splitu bio je izuzetno dobar. I ono što se ne može zanemariti jest publika.

Stalno se priča da nemamo pravog napadača, ali jesmo li u dvoboju sa Slovenijom gledali novi koncept igre vatrenih.

– Moglo bi biti. Osim Budimira, nemamo klasičnog napadača. Posebno mi je drago za Pašalića koji dolazi iz drugog plana i ima odličan tajming. Imamo zaista mnogo igrača koji su opasni iz drugog plana.

Raduje što smo sad pokriveni na bokovima, a to je bio problem dugi niz godina, posebno kad se radi o lijevoj strani. Kao i širina po pitanju vratara.

– Mislim da ne treba brinuti, imamo dosta rješenja. A što se Ivušića tiče, on fenomenalno brani već dvije godine. Njegova kvaliteta je neupitna.

On je, uz Livaju, još uvijek u HNL-u, koji bi mogao dati još igrača za reprezentaciju.

– Vidimo ih kod Bišćana u mladoj reprezentaciji. Tamo je dosta kvalitete. Oba Šutala, Krizmanić, Sučić, Marin, Kačavenda... Ne treba brinuti za budućnost.

Dakle, HNL je kvalitetniji?

– Raste kvaliteta, više se može igrati i trenersko razmišljanje promijenilo se posljednjih nekoliko godina. Svi idu po bodove pa je s te strane velik napredak.

Iako je još uvijek dojam da stranci koče napredak domaćih, "slika" se mijenja. Hajduk ima Biuka i Ljubičića, velike talente. Imaju prostor, nije ih se slalo na posudbu.

– To su dva dragulja, ne samo Hajduka nego i hrvatskog nogometa. Iskreno ću reći za Ljubičića da će dobiti više prostora ako se sjetimo Umuta i Diamantakosa koji nisu imali nikakav učinak. Ako mladi ne mogu ući u takvoj situaciji, kad će? Gola je činjenica da stranci u Hajduku ne ostavljaju trag. Sve što su prodali, prodali su svoju djecu. To govori sve.

S Hajdukom je bio prvak kao igrač u sezoni 2000./2001. pa ima posebna sjećanja, kakva danas igrači nemaju, a ni mnogi navijači.

– Kad si tamo prvi, možeš sve, jako je lijepo tada biti igrač Hajduka. Kad nisi, onda je malo teže. Osobno, nisam nikad imao problema. Posebno mi je u sjećanju domaća utakmica protiv Dinama. Pobjeda bi nam donijela titulu i dobili smo 3:1, stadion je bio pun, sve se treslo, to je nešto što se ne zaboravlja. U takvoj atmosferi nijednom protivniku nije lako.

Igrao je i za Osijek koji otvoreno hvali otkako mu je Nenad Bjelica trener.

– Mogao bi postati prvak, možda ne ubrzo, ali ako ovako nastave raditi, svakako. Mislim da su u financijskom smislu najstabilniji u Hrvatskoj, a kad imate stabilnost, možete razmišljati o velikim stvarima.

Krunoslav Rendulić bio je i nogometaš Rijeke koja se također nalazi pri samom vrhu.

– Izgledaju mi jako dobro posljednjih mjeseci. Tomić radi jako dobar posao. Imaju dobre navijače, dobar stadion. Cijela kulisa jako je dobra. Tu je i financijska stabilnost, koliko-toliko. Dobro su posloženi, igraju, u Europi su bili konkurentni. Šteta što su naletjeli na tako snažnog protivnika, inače bi prošli.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
11:32 08.09.2021.

Koji kompleksi kod bivših naročito polovnih nogometaša. Svima je največi uspjeh kad su im klubovi pobijedili Dinamo. I onda pričaju o največem hrvatskom klubu