PRVA HNL

Dinamo prekinuo niz bez pobjede: Plave spasio autogol Šibenčana u finišu susreta

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Šibenik i Dinamo susreli se u 17. kolu HT Prve lige
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Šibenik i Dinamo susreli se u 17. kolu HT Prve lige
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Šibenik i Dinamo susreli se u 17. kolu HT Prve lige
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Šibenik i Dinamo susreli se u 17. kolu HT Prve lige
28.11.2021.
u 16:54
U posljednje tri utakmice plavi nisu uspjeli pobijediti i to je do sada postao ozbiljan problem, a onda je to prekinuto dolaskom na Šubićevac
Pogledaj originalni članak

 

 U posljednjem susretu 17. kola Prve HNL Dinamo je na gostovanju pobijedio Šibenik sa 2-1 upisavši prvu pobjedu u zadnja četiri nastupa u svim natjecanjima.

 

Nakon poraza od Lokomotive (0-1), te neodlučenih ishoda protiv Osijeka (1-1) i Genka (1-1), "Modri" su napokon slavili. 

U utakmici igranoj po jakoj kiši za Dinamo su zabili Luka Ivanušec (19) i Stefan Perić (80-ag), a za Šibenik je strijelac bio Marin Jakoliš (75).

Dinamo je ogled na Šubićevcu započeo sa svega četvoricom igrača koji su u četvrtak zaigrali protiv Genta u Europskoj ligi. Startali su Josip Mišić, Luka Menalo, Luka Ivanušec i Bruno Petković.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 4. minuti. Mišić je ubacio u peterac, no domaća obrana je počistila ispred Petkovića. U devetoj minuti ubacio je Andrić, no Menalo je zakasnio.

Dinamo je poveo je u 19. minuti nakon sjajne akcije. Mišić je uposlio Petkovića na desnom boku, ovaj povratnom loptom uposlio Ivanušeca koji je zabio pored nemoćnog Rogića za 1-0.

Do kraja poluvremena vidjeli smo još jednu lijepu priliku Dinama, u 39. minuti Marko Bulat je mogao zatresti mrežu svog bivšeg kluba, ali je pucao preko gola.

U nastavku susreta domaćin je zaigrao nešto ofanzivnije i uspio je izjednačiti u 74. minuti. Delić je uputio loptu prema naprijed, Ristovski nije najbolje reagirao, a Jakoliš je primio loptu u kaznenom prostoru, te lijepo pogodio za 1-1.

No radost domaćina kratko je trajala. Pet minuta kasnije Mišić je ubacio iz prekida, a Perić nesretno pogodio vlastitu mrežu za novo vodstvo "Modrih".

Na ljestvici vodi Osijek sa 34 boda, Rijeka ima 33, Dinamo 31, a Hajduk 30 bodova.

Šibenik je sedmi sa 18 bodova, dok je na začelju Hrvatski dragovoljac sa sedam bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

MA
Magnificus
16:11 28.11.2021.

Jalova igra dinama...šibenik igra dosta loše, ali ni protiv takvog protivnika dinamo ne može gotovo ništa...beskorisna premoć u posjedu i to je to. Krznaru odlazi!

Avatar dzambo
dzambo
18:23 28.11.2021.

Dinamo se ipak izvuce kad lose igra...dok Hajduk ovakve tekme obicno gubi...i zato u zadnjih 15 i vise god. Hajduk je zaostao nedohvatljivo u titulama za Dinamom...nikad vise Hajduk nece stici Dinamo sto se tice prvaka Hrvatske......

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
18:32 28.11.2021.

Da nije Ristovski napravio onakvu početničku kardinalnu grešku kod izjednačenja i to dva puta, sada se ne bi utakmice više sječali. Šibenik je primio drugi gol, onako kako ga je i zabio.