Martina Zubčić

Usklađivanje vrhunskog sporta i visokog obrazovanja ostvarivo uz jaku potporu sustava

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
martina zubčić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Martina Zubčić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Martina Zubčić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Martina Zubčić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Martina Zubčić
12.05.2019.
u 15:36
Martina Zubčić je nakon osvajanja brončane medalje u taekwondou na OI u Pekingu 2008. godine završila Ekonomski fakultet u Zagrebu, zaposlila se u tvrtki Rimac automobili i trenutačno, dok je na porodiljnom poslije rođenja svog prvog djeteta, pohađa doktorski studij na Ekonomskom fakultetu
Pogledaj originalni članak

Najmlađa osvajačica olimpijske medalje za Hrvatsku i prva hrvatska olimpijska medalja u te-kvon-dou Martina Zubčić održala je u subotu pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora predavanje mladim sportašima na temu "Sportska karijera i obrazovanje - moj put"  u prostorijama njenog matičnog kluba TK Dubrava.

Martina Zubčić je nakon osvajanja brončane medalje u taekwondou na OI u Pekingu 2008. godine završila Ekonomski fakultet u Zagrebu, zaposlila se u tvrtki Rimac automobili i trenutačno, dok je na porodiljnom poslije rođenja svog prvog djeteta, pohađa doktorski studij na Ekonomskom fakultetu.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

"Dobra organizacija, učinkovitost, razumijevanje trenera te profesora i potpora roditelja igraju ključnu ulogu u postizanju uspjeha svakog sportaša, istaknula je Zubčić koja je isto predavanje, osmišljeno povodom "Obilježavanja olimpijskog dana", održala prije mjesec dana visokom kineskom izaslanstvu u posjetu Hrvatskoj. 

"Cijelo društvo želi imati visoko obrazovane osobe, svi žele imati i visoko obrazovane sportaše. Upravo sportaši imaju sve preduvjete koji im pomažu da postanu visoko obrazovani - ne odustaju tako lako, imaju razvijenu samodisciplinu i kontrolu", dodala je navodeći nekoliko primjera visoko obrazovanih sportaša u Hrvatskoj poput nogometaša Slavena Bilića, plivača Gordana Kožulja, veslača braće Sinković, Boraske, Frankovića.

"Za usklađivanje vrhunskog sporta i visokog obrazovanja važna je potpora sustava i moram reći da sam ja sam imala sreću u tome iako je naš obrazovni sustav takav da ne može u potpunosti pružiti dovoljnu potporu sportašima", naglasila je Martina.   

Iako je zadnju medalju osvojila prije tri godine, broncu na Europskom prvenstvu, i nakon toga je postala majka, Martina ne želi reći da je njena sportska karijera gotova. "Ne želim reći da je gotovo, možda se ji vratim jer jako volim taekwondo", kazala je Zubčić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.