Ostaje u Francuskoj

Ukić na Azurnoj obali, u francuskom drugoligašu Antibesu

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Roko Ukić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Roko Ukić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Roko Ukić
26.07.2019.
u 18:10
Uoči svoje 20. seniorske sezone, Ukić Antibes vidi kao idealnu destinaciju za igranje, a raduje ga što klub ima ambiciju ekspresnog povratka u prvu ligu što bi mu zacijelo donijelo i određene bonuse
Pogledaj originalni članak

Roko Ukić (35), dugogodišnji kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije, odlučio je ostati u Francuskoj. Nakon sezone provedene u prvoligašu iz pariškog predgrađa Levallois, Ukić je prihvatio ponudu francuskog drugoligaša Antibes Sharksa kojem se obvezao na vjernost od dvije sezone.

Uoči svoje 20. seniorske sezone, Ukić Antibes vidi kao idealnu destinaciju za igranje, a raduje ga što klub ima ambiciju ekspresnog povratka u prvu ligu što bi mu zacijelo donijelo i određene bonuse.

>> Pogledajte kakvim se poslom bavi košarkaš Hermes Analitice

Antibes je grad na Francuskoj rivijeri (Azurnoj obali), smješten između Cannesa i Nice, pa izbor Ukića, koji je u smiraju karijere, niti ne čudi.

No, s obzirom na njegove veteranske godine, to je možda dobra vijest i za hrvatskog izbornika Veljka Mršića koji na svakog kvalitetnog hrvatskog košarkaša, pa tako i na Ukića, računa u kvalifikacijama za Eurobasket.

Naime, Ukić će igrati samo jednu utakmicu tjedno i bit će dostupan u Fibinim prozorima.

Roko Ukić karijeru je započeo u Splitu nakon kojeg je pečalbarski dio svoje karijere proveo u Baskoniji, Romi, Toronto Raptorsima, Milwaukee Bucksima, Fenerbahčeu, Panathinaikosu, Cedeviti, Vareseu, Cantuu, AEK-u i Levalloisu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.