DUBRAVKO HORVAT HRANI MILIJARDERE

U njegovu restoranu jedu Putin i Medvedev

U njegovu restoranu jedu Putin i Medvedev
02.05.2018.
u 13:00
Nije trebalo puno da Dorian Gray postane svratište svih koji drže do vrhunskog kulinarskog užitka i sjajne usluge
Pogledaj originalni članak

Najpoznatiji moskovski Hrvat zasigurno je poduzetnik i avanturist Dubravko Horvat. Njegov „Vječni mladić“, restoran Dorian Gray ove godine slavi 25. godišnjicu postojanja.

Iz zafrkancije i entuzijazma te partnerstva sa Željkom Blažinčićem, koji je istoimeni restoran vodio u Horvatovu rodnom Prelogu, 1993. otvoren je moskovski Dorian Gray s pogledom na svih pet kula Kremlja. Bio je to tek 43. restoran u Moskvi i prvi u vlasništvu stranca. Danas ih je između sedam i osam tisuća.

Nije trebalo puno da Dorian Gray postane svratište svih koji drže do vrhunskog kulinarskog užitka i sjajne usluge. Horvat je kao mladi bankar devedesetih došao u Moskvu, a uz restoran s prijateljima ima i dvije banke, a posluje i u naftnom te kemijskom sektoru. Gosti njegova restorana su i ruski predsjednik Vladimir Putin kao i premijer Dmitrij Medvedev.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr