Sretno stigli u cilj

VIDEO U cilju Transatlantske utrke na Martiniqueu Ivica izveo salto nazad u more

VIDEO U cilju Transatlantske utrke na Martiniqueu Ivica izveo salto nazad u more
30.11.2021.
u 09:21
Ivici Kosteliću i Antoineu Callisteu, do cilja na Martiniqueu, trebala su 22 dana, 14 sati, 29 minuta i 51 sekunda što im je bilo dovoljno za 17. mjesto među 45 brodova što je za debitanta prilično dobar rezultat
Pogledaj originalni članak

Nakon 22 dana, 14 sati, 29 minuta i 51 sekunde provedenih na oceanu, točnije na Atlantiku, Ivica Kostelić i njegov francuski prijatelj i suputnik Calliste Antoine doveli su Ivičin brod "Croatia Full of Life" u mirnu luku.

Startali su 7. studenog u francuskom Le Havreu (u 13 sati i 23 minute) a pristali su 30. studenog (u tri sata i 56 minuta) u Fort-de-Franceu, francuskom prekomorskom teritoriju na otoku Martinique, u karipskom otočju, točnije u otočnom nizu koji se zove Mali Antili.

Među 45 brodova, koliko ih je startalo u Klasi 40, Ivica i Calliste stigli su 17. što je u okviru onoga što su priželjkivali (biti u prvoj polovici flote) i što ih zacijelo raduje. A pobjednik u klasi je brod "Redman" s Francuzom Antoineom Carpentierom i Španjolcem Pablom Del Arcom.

 

A da to ne bi bio običan ulazak u cilj Transantlatske regate pobrinuo se upravo Ivica skočivši s broda salto nazad, u toplo karipsko more.

Ono što sada slijedi, osim izvjesne fešte, jest i briga oko broda koji će na Martiniqueu ostati do proljeća. Koji dan će ondje, dok se fizički malo ne oporavi, ostat će i Ivica koji će se potom zaputiti kući, svojoj obitelji, a potom će preuzeti obveze trenera savjetnika u hrvatskoj skijaškoj reprezentaciji. Uostalom, još s broda Ivica je poslao poruku svojim skijaškim kolegama da se uskoro vraća njima i bijelim padinama.

Od ostalih vrhunskih sportaša koji su sudjelovali u ovoj utrci, a nisu jedriličari, od Ivice je brži bio jedino Jean Galfion, olimpijski pobjednik u skoku s motkom iz Atlante 1996. no on je imao mlađi i kvalitetniji brod.

Aurelien Ducroz, dvostruki svjetski prvak u slobodnom skijanju (freeride) bio je 22., a Mathieu Crepel, dvostruki svjetski prvak u daskanju na snijegu (snowboard) završio je osam mjesta iza našeg Ivice, četverostrukog osvajača olimpijskog srebra u alpskom skijanju i ukupnog pobjednika Svjetskog kupa.


 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KA
kajinx
16:13 30.11.2021.

Sretno dalje, bilo gdje!

RS
rafael.sucic
13:35 30.11.2021.

Bravo majstore...živi i dalje svoj san.

SA
sargu123
12:57 30.11.2021.

Dobro, i što je slijedeće? Kamo sad ide?