TEŠKA BOLEST

U 45. godini umro bivši reprezentativac Dubravko Pavličić

U 45. godini umro bivši reprezentativac Dubravko Pavličić
04.04.2012.
u 09:36
Pavličić je bio član slavne juniorske reprezentacije Jugoslavije koja je u Čileu uzela naslov svjetskih prvaka 1987.
Pogledaj originalni članak

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Dubravko Pavličić umro je nakon duge i teške bolesti u 45. godini. Bio je član slavne čileanske generacije 1987., kada je s juniorskom reprezentacijom Jugoslavije osvojio naslov svjetskog prvaka.

Karijeru je počeo u Dinamu (1987. – 1989.), slijedile su četiri godine u Rijeci, a onda je otišao u Španjolsku (Hercules CF, UD Salamanca i Racing Ferrol).

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju odigrao je 22 utakmice u razdoblju od 1992. do 1997. godine. Bio je sudionik Europskog prvenstva 1996. u Engleskoj. Tada je, u prvoj utakmici skupine D protiv Turske, ušao u 89. minuti umjesto Davora Šukera, protiv Danske nije igrao, a protiv Portugala (izgubili 0:3) je odigrao cijeli susret.

Posljednji ispraćaj bit će u Alicanteu gdje je živio.

- Pavličić je bio miran, tih, nekako samozatajan. Njegova karijera nije se razvila putem koji je trebala, bio je izuzetno kvalitetan igrač. Javili su mi u sedam ujutro da je umro, baš me stresla ta vijest - rekao je Štimac koji je s njim igrao u Čileu.

U Herculesu mu je suigrač bio i Janko Janković:

- To je veliki šok za mene i moju obitelj. S Dudom sam bio veliki prijatelj dugo godina. Do zadnjeg se trenutka borio, svi smo izgubili velikog čovjeka... - kazao je Janković.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

OB
-obrisani-
16:30 04.04.2012.

pocivao u miru bozijem

SE
serđo
10:01 04.04.2012.

Šokantno. Pokoj mu duši, našem ZG dečku.

NE
NenoZ
22:21 06.04.2012.

Iskrena sucut obitelji, pocivaj u miru Dudo.