DAMIR KRZNAR

Trener Dinama samokritičan: I ja sam kriv, naravno da nije ugodno

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 1. kolu HT Prve lige
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 1. kolu HT Prve lige
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 1. kolu HT Prve lige
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 1. kolu HT Prve lige
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 1. kolu HT Prve lige
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 1. kolu HT Prve lige
20.07.2021.
u 13:21
– Da nisam vjerovao igračima koji su istrčali, sigurno ih ne bih stavio. Vjerovao sam im tada, vjerujem im i danas i vjerovat ću i sutra. Ono što nije bilo dobro je pristup, a tu je onda odgovornost i na meni i na igračima – samokritičan je Krznar
Pogledaj originalni članak

Dinamo će večeras u 20 sati s najjačim raspoloživim snagama igrati prvu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka, u Maksimiru dočekuje ciparskog prvaka Omoniju. Ključno je to drugo pretkolo jer u slučaju prolaska osigurava plavima igranje u nekoj od skupina, nastavlja kvalifikacije za Ligu prvaka pa, ako ne prođe treće pretkolo, ide u kvalifikacije Europske lige, a ako tamo ispadne, ide u skupinu Konferencijske lige. Stoga je jasno da je ulog u ovoj večerašnjoj utakmici iznimno velik.

– Omonia je izuzetno zahtjevan suparnik sastavljen od vrlo iskusnih igrača. Ima trenera koji zna jako dobro igrati na rezultat i očekujemo tešku, rovovsku bitku iako je uloga favorita na nama. I postavit ćemo se kao favoriti, autoritativno, i tražiti prolaz u sljedeće kolo kvalifikacija – kazao je trener Dinama Damir Krznar.

Za loš pristup i ja sam kriv

Autoritativno se Dinamo želio postaviti i protiv Slavena Belupa pa je poražen u Maksimiru. Je li to ostavilo psihološki trag na momčadi uoči današnje utakmice?

– Nijedan poraz nije dobrodošao, u kojem god se trenutku dogodio, a nama se dogodio u prvom kolu prvenstva. No dobro je što odmah dolazi nova utakmica i mi smo odmah prebacili fokus na Omoniju. Da smo i slavili protiv Koprivničana, jednako tako bismo se odmah okrenuli Cipranima. Naravno da poraz nije ugodan, ali svi smo mi profesionalci, a u sportu su svi rezultati mogući. Zadatak je analizirati, pronaći zašto nismo bili dobri i to popravljati. Protiv Slavena igrali smo s kombiniranim sastavom, željeli smo odmoriti igrače od dugog puta i nezgodne umjetne trave. Da nisam vjerovao igračima koji su istrčali, sigurno ih ne bih stavio. Vjerovao sam im tada, vjerujem im i danas i vjerovat ću i sutra. Ono što nije bilo dobro je pristup, a tu je onda odgovornost i na meni i na igračima – samokritičan je Krznar, koji je sa svojim stožerom analizirao Ciprane:

– Omonia ima karakteristično otvaranje, šablonizirani su i vrlo dobri u tome. U nedjelju smo tome posvetili malo pažnje, kako limitirati njihovu fazu napada... No u svemu ostalom posvetili smo se sebi i svojoj igri.

Želimo svakoga dokrajčiti

Puno se već govori o uzvratu, igrat će se u 17 sati po nesnosnoj vrućini i sparini pa bi danas bilo dobro što uvjerljivije pobijediti.

– Mi svakoj utakmici pristupamo tako da pokušavamo stvari što prije riješiti, da protivnika dokrajčimo što je to više moguće. Potenciranje te vrućine je kontraefekt, daje mojim igračima nekakav alibi koji nema logike. Sparina, snijeg, kiša, po svemu se igra i igrači na te uvjete trebaju odgovoriti. Ne bih uvjete na Cipru označavao kao otegotne ili olakotne, iako je Omonia odabrala taj termin držeći da će joj pomoći.

Dinamov trener rekao je da Omonia zna igrati na rezultat.

– Očekujem da će nas na trenutke čekati, navlačiti i pokušati s kontranapadima, ali ako osjete stabilnost i hrabrost, pokušat će oni nas i napasti. Tako je bilo u svim utakmicama u kojima smo ih gledali. Riječ je o dobrom suparniku, za svako uvažavanje, ali mi smo bolji. Samo, treba to potvrditi i na terenu. Ovo su kvalifikacije koje se igraju na dvije utakmice.

Prođu li plavi Omoniju, igrat će protiv boljeg iz sudara poljske Legije i Flore iz Tallinna.

– Pobjednik susreta Dinamo – Omonia dobio je možda i najtežeg suparnika kojeg je mogao – kaže Krznar.

Ispadne li Dinamo od Omonije, ići će na poraženoga iz tog istog para.

>> Pogledajte i kako se Luka Modrić snašao na teniskom terenu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PV
prcko.vitamincic
16:11 20.07.2021.

Koliko ste digli na kladionici?