CONI konačno oslobodio Guardiolu

Trener Barcelone ipak se nije dopingirao

Foto: AFP
Trener Barcelone ipak se nije dopingirao
29.09.2009.
u 17:49
Talijanski olimpijski odbor (CONI) oslobodio je u utorak Pepa Guardiolu, trenera europskoga nogometnog prvaka Barcelone, svih optužbi za korištenje dopinga.
Pogledaj originalni članak

Podsjećamo, Guardiola je ubrzo nakon dolaska u Bresciju 2001. godine bio pozitivan na zabranjeno sredstvo nandrolon. Proveo je četiri mjeseca izvan terena nakon čega ga je Talijanski nogometni savez (FIGC) oslobodio krivnje.

No, tu nije bio kraj cijelom slučaju, nakon niza novih otvaranja procesa i žalbi, tek je 2007. sud u Bresciji oslobodio Guardiolu svih optužbi za korištenje dopinga, a u svibnju ove godine isto je učinio i Federalni sud pravde koji djeluje pri FIGC-u.

S time se, ipak, nije htio pomiriti antidopinški tužitelj koji djeluje u CONI-ju. On je uputio novu žalbu koju je antidopinški sud u CONI-ju u utorak odbacio. Guardiola je, pak, svih ovih godina uporno odbacivao optužbe da je ikada koristio zabranjena sredstva.

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.