PREMIERSHIP

Tottenham napokon pobijedio, pao Bolton

Foto: import
Tottenham napokon pobijedio, pao Bolton
26.10.2008.
u 19:26
Pogledaj originalni članak

Nakon osam kola bez pobjede u Premiershipu, nogometaši Tottenhama napokon su našli “žrtvu”. Pred domaćim gledateljima na White Hart Laneu Spursi su u 9. kolu slavili protiv Boltona 2-0. Čini se da je smjena menadžera Juandea Ramosa izazvala pozitivan šok u redovima Spursa.

Hrvatski reprezentativci Vedran Ćorluka i Luka Modrić odigrali su svih devedeset minuta za Spurse, koji su do vodstva došli već u 17. minuti preko Romana Pavljučenka. Ruski je napadač zabio glavom u donji lijevi kut nakon asistencije Davida Bentleyja.

Modrić je bio jako razigran na sredini terena, te je imao nekoliko kvalitetnih prilika. Spomenimo tako Modrićeve pokušaje iz 58. i 70. i 75. minute, kada je njegovi udarci bili za nijansu neprecizni, odnosno zaustavio ih je Boltonov vratar Jaaskelainen.

Tottenham je ipak svoju bolju igru okrunio u 76. minuti, kada je Darren Bent realizirao jedanaesterac koji je prethodno sam izborio. Spomenimo da je Bolton od 55. minute igra s igračem manje, jer je isključenje zaradio Gavin McCann.

U ostale dvije odigrane utakmice Manchester City je kod kuće pobijedio Stokea 3-0, dok je Aston Villa demolirala Wigan u gostima 4-0. Fantastičnu utakmicu za City odigrao je Brazilac Robinho, zabivši "hat trick".

Premiership, 9. kolo:

Manchester City – Stoke 3-0 (Robinho 14, 47, 72)

Tottenham – Bolton 2-0 (Pavljučenko 17, Bent 76-11m)

Wigan – Aston Villa 0-4 (Barry 22, Agbonlahor 57, Carew 62, Sidwell 90)

Redoslijed: 1. Liverpool 23, 2. Chelsea 20, 3. Hull City 20, 4. Aston Villa 17, 5. Arsenal 16 (-1)...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr