ZAVRŠILO 6:2

Težak poraz: Medveščak primio šest golova u Sočiju

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Težak poraz: Medveščak primio šest golova u Sočiju
05.12.2014.
u 19:37
Medveščak je na gostovanju kod Sočija poražen sa 6:2. Domaća je momčad u 25. minuti vodila 5:0.
Pogledaj originalni članak

Medvjedi su u posljednjoj gostujućoj utakmici u 2014. godini, koju su odigrali u Sočiju protiv istoimenog kluba, upisali poraz 6:2 te se u Zagreb vraćaju s tri boda koja su osvojili u Moskvi protiv Dinama.  
Ključni trenuci koji su diktirali rasplet susreta u dvorani Baljšoj, dogodili su se u 11. minuti. Tada je momčad Sočija, kojoj je ovo debitantska sezona u KHL-u, upisala dva brza shorthanded gola kada je Timofej Šiškanov izvršavao dvominutnu kaznu zbog spoticanja. Prvi gol je zabio Ilja Krikunov, a 29 sekundi kasnije mrežu Medveščaka zatresao je Cory Emmerton. U 15. minuti, nakon što je Soči zabio i treći pogodak (Max Warn), trener Medveščaka Doug Shedden napravio je izmjenu na golu. Umjesto Marka Owuye ušao je Mark Dekanich.
 
Furiozni domaćini prvu trećinu su završili sa 4:0, da bi u 25. minuti povisili razliku na +5. No, Medvjedi se nisu željeli predati te su u 36. uspjeli nadigrati obranu Sočija i zatresti mrežu Tomasa Pöpperlea. Strijelac tog pogotka bio je ponovo Krys Kolanos kao i u protekle dvije utakmice.

Početkom posljednje trećine, točnije u 43. minuti, suci su zbog prekršaja Shaonea Morrisonna nad igračem Sočija dosudili kazneni udarac koji je Mihajl Anisin realizirao za 6:1. Ubrzo nakon toga uslijedile su kazne za Romana Derljuka (5 minuta) i Nathana Perkovicha (2+5+20), a u 48. su na klupu za kažnjene igrače bili poslani Andrej Kosticin (2) i Timofej Šiškanov (5+20).  Medveščak je tako nešto više od minute imao 5-na-3 te tri minute 5-na-4. Gol na powerplayu ipak nije pao, ali je u 57. minuti Brandon Segal smanjio na konačnih 6:2.

>> Medveščak: Nećemo odustati od KHL-a niti znamo otkud takve informacije

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Oneill
Oneill
21:19 05.12.2014.

Cjela sezona nedisciplinari tehnicki losi ovako losi nisu nikada bili. Sa igracem vise dva gola u 25 sekundi dobiti i onda kad su dobili peti totala lose ni amateri da igraju ali ne ovako. Prijedlog prodajite igrace ili ih se resavajte spasite novac ako nisto za ovu sezonu.

FU
FULL
14:08 06.12.2014.

Da su sve "štange" ulazile, rezultat bi bio drugačiji. Igra nije bila loša, u šansama podjednako, suci su dosta cjepkali igru s isključenjima, dva SH gola se mogu dogoditi svakom ali na našu štetu uvijek više nama; klizanjem su nas pobijedili ali ne samo oni ove godine; sve u svemu, bili bi puno "bliži" u rezultatu ne s ovako velikom razlikom ali kad od početka krene u pogrešnom smjeru korekcije su dosta teške za nas nemoguće. Igra gotovo na istom nivou kao protiv Dinama ako se ne gleda na rezultat u konačnici. Da li ćemo odustati od KHL-a u sljedećoj sezoni?- ne, niti najmanje jer dolaze jaki sponzori za sljedeću sezonu a možda već i u ovoj od Nove Godine, bude se sve znalo, uskoro! Ako uspijemo u plasmanu ( morali bi zbog niza stvari) u ovoj godini 2014/15 to će biti veliki uspjeh i u konačnici nismo ništa izgubili već potvrdili plasman i od prošle, tek onda dolazi "oluja" u Medveščaku i pripreme za sljedeću sezonu 2015/16 puno ranije s "čistim" igračima jer se odmah mora znati sve na "tanjuru" i tu "mrdanja" neće biti.