Zlatko Kranjčar

Teheranska romansa sa suprugom Elvirom

Foto: Matija Habljak
Teheranska romansa sa suprugom Elvirom
24.12.2009.
u 17:28
Prošle je godine za Božić bio u Engleskoj, na Štefanje je uživo gledao sina u dresu Portsmoutha, a ovoga petka Zlatko Kranjčar u božićnom ugođaju uživat će u Teheranu
Pogledaj originalni članak

– Zbog posla ne mogu otići iz Irana, ali Božić će i ovdje biti ugodan i romantičan. Dolazi mi supruga Elvira, a družit ćemo se s našim ljudima iz ambasade, te s djelatnicima Ine - kaže trener Persepolisa, najpopularnijega iranskoga kluba, čije nastupe prati vojska od čak 30 milijuna navijača.

– Mediji mi analiziraju svaku utakmicu, svaki potez, očekivanja navijača i pritisak su golemi, najveći pod kojim sam ikada radio. U prosjeku nas na domaćim utakmicama gleda 60.000 ljudi, na posljednjoj ih je zbog velike hladnoće bilo "samo" 40 tisuća.

Kranjčar u Persepolisu radi za 450.000 dolara godišnje, trenutačno je treći na ljestvici, sa ne baš naročitim izgledima da se domogne naslova prvaka.

– Zaostajemo sedam bodova za vodećim, no budući da u ligi svi osciliraju, nadamo se da možemo uhvatiti priključak i "potući" se za prvo mjesto.

Uprava imperativno traži naslov prvaka?

– Ne, jer sam preuzeo momčad deset dana prije početka prvenstva i nisam selektirao igrače. Cilj nam je biti među prva tri.

Zlatko Kranjčar priznaje da mu teško pada odvojenost od obitelji. Supruga je u Zagrebu, djeca Niko i Lana u Londonu, kao i unučica Sophie.

– Takva je priroda moga posla. Sretan sam što sam vidio unučicu u Londonu tek što je rođena, a sa sinom Nikom stalno sam u kontaktu. Čujemo se gotovo svaki dan.

Vaš izbor najboljega hrvatskog nogometaša i trenera godine?

– Olić je bio najuvjerljiviji, do njega Srna i Niko. A trener godine za mene je Ćiro Blažević. Ulazak u doigravanje za SP s BiH bio je veliki uspjeh.

Žalite li i vi, poput sina, što Hrvatska ne ide na SP?

– Da ga je naša reprezentacija izborila, bio bih uz nju u Africi. Da, žao mi je, jer Hrvatska ima bolju momčad od Ukrajine, a nije je pobijedila ni u jednom susretu – zaključio je Kranjčar, koji će Novu godinu dočekati u Dubaiju, gdje će biti na pripremama s Persepolisom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.