RONALDO VS. BALE

Suigrači u klubu, ali ustvari se mrze

Foto: Reuters/PIXSELL
Football Soccer - Wales v Slovakia - EURO 2016 - Group B - Stade de Bordeaux, Bordeaux, France - 11/6/16 Wales' Gareth Bale celebrates scoring their first goal REUTERS/Regis Duvignau Livepic
Foto: Reuters/PIXSELL
Football Soccer - Wales v Slovakia - EURO 2016 - Group B - Stade de Bordeaux, Bordeaux, France - 11/6/16 Wales' Gareth Bale in action with Slovakia's Jan Durica REUTERS/Sergio Perez Livepic
Foto: Reuters/PIXSELL
Cristiano Ronaldo - Darijo Srna
Foto: Reuters/PIXSELL
Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
Cristiano Ronaldo
05.07.2016.
u 10:55
– Igra Wales protiv Portugala, a ne Ronaldo protiv Balea – poručio je Velšanin.
Pogledaj originalni članak

U srijedu u 21 sat u Lyonu Portugal i Wales igraju prvi polufinale Eura u Francuskoj. Bit će to dvoboj u kojem će najviše očiju biti uprto u dva igrača – Cristiana Ronalda i Garetha Balea. Bit će to borba za kraljevstvo dvojice igrača Real Madrida.

A bit će to i dvoboj dva potpuno različita karaktera – egocentrika i šminkera Cristiana te skromnog Velšanina podređenog kolektivu Garetha.

Dvije slike s ovoga Eura najbolje će ih opisati. Za vrijeme raspucavanja 11-eraca u četvrtfinalnoj utakmici Portugala i Poljske Cristiano je bio dva metra dalje od suigrača, okrenut leđima. Bale pak sve uspjehe slavi zagrljen sa sureprezentativcima.

– Ni po jednoj sitnici Gareth se ne izdvaja u odnosu na suigrače. Nikada nije tražio povlašten status u reprezentaciji, iako to zaslužuje. On je totalno podređen uspjehu Walesa, kao i svi ostali igrači – rekao je velški izbornik Coleman i dodao:

– Ronaldo i Bale su dva najbolja svjetska nogometaša, naravno da između njih postoji rivalitet iako su klupski kolege. Zaboravite da će sutra biti prijatelji.

Wales mu važniji od Reala

Iako, Ronaldo i Bale prijatelji su samo zato što moraju biti. Nije tajna da Portugalac baš i ne voli Velšanina, nekoliko puta kamere su uhvatile kako se Ronaldo ne veseli Baleovim golovima u Realu. A da baš i nisu najbolji prijatelji, potvrdila je i prošlogodišnja proslava Ronaldova 30. rođendana na kojoj su bili gotovo svi suigrači – osim Balea.

Također, novinari koji prate Real tvrde da njih dvojica nikada u životu nisu razmijenila SMS poruku te da CR7 ustvari mrzi Balea jer je njegovim dolaskom izgubio potpunu vlast i slobodu u igri.

Rivalstvo prvih violina Walesa i Portugala počelo je od Baleova dolaska u Real 2013. godine. Naime, iako je Real službeno Velšanina doveo za 90 milijuna eura, prava cifra je 95, no to su čelnici kraljevskog kluba “sakrili” kako ne bi udarili na taštinu Ronalda, koji je 2009. godine doveden za 94 milijuna eura. Jer kako bi to bilo da CR7 ne drži rekord najveće odštete u povijesti.

Garetha Balea uoči sutrašnje utakmice pitali su o rivalstvu s Cristianom, no on je vješto izbjegao taj odgovor.

– Igra Wales protiv Portugala, a ne Ronaldo protiv Balea – poručio je Velšanin.

No zato je rječitiji bio drugi najbolji igrač Walesa Velšanin Aaron Ramsey.

– Gareth je naš vođa s kojim ćemo se popeti na krov Europe. A u sutrašnjoj utakmici dokazat će da je najbolji igrač Europe – jasnu poruku Ronaldu poslao je Ramsey, koji zbog žutih kartona mora propustiti polufinale.

A koliko je Bale više momčadski tip od Ronalda potvrđuju i brojke s ovoga Eura. Naime, u pet dosadašnjih utakmica Velšanin je imao osam ukradenih lopti na suparničkoj polovici, a Ronaldo nijednu!

– Koliko je posvećen reprezentaciji, najbolje potvrđuje slučaj kada je inzistirao da igra utakmicu kvalifikacija protiv Andore iako smo već prije toga izborili Euro. Znao je da će mu u Realu to jako zamjeriti, ali on je inzistirao da igra za svoju zemlju – prisjetio se Coleman.

Velšani pak ovih dana provociraju CR7 zbog njegove neefikasnosti iz slobodnih udaraca jer Gareth je u svom premijernom Euru već zabio dva gola iz slobodnjaka, dok je Cristiano na četiri Eura na kojima je nastupao šutirao 41 puta iz slobodnih udaraca, no zasad još nije zabio.

Utakmica za Zlatnu loptu

A sutrašnji dvoboj vjerojatno je i ključan u borbi za Zlatnu loptu za 2016. godinu. Naime, nakon Messijeva novog debakla s Argentinom gotovo je sigurno da će tu prestižnu nagradu dobiti jedan od dvojice igrača Reala. A sutrašnji dvoboj vjerojatno će dati odgovor tko će to biti.

Ako u srijedu izgubi od Balea, Ronaldu će mala utjeha biti da je uvjerljivo najspominjaniji igrač Eura na društvenim mrežama, a ta razlika u popularnosti pogotovo je vidljiva u odnosu na Balea.

Dok Ronaldo ima 65,6 milijuna pratitelja na Instagramu, Bale ih ima 19 milijuna. Na Twitteru je pak razlika još veća (43,8 milijuna CR7, 8 Bale). A velika je razlika i po primanjima od sponzora. Portugalac godišnje od ugovora s raznim tvrtkama zaradi 40 milijuna eura, a Bale svega sedam milijuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MI
MikiPrdekana
11:12 05.07.2016.

Ronaldo je pickica, dok je Bale gospodin i veliki igrac

HR
hrvatin
02:30 06.07.2016.

Izbornik Walesa se sigurno najeo ludih gljiva.Kaze da su ronaldo i bale dva najbolja svjetska igraca!? A gdje bi on smjestio malog vanzemaljca Messija koji bi trebao dobivati zlatnu loptu svake godine dokle god igra.

SE
sempreromanisti
18:08 06.07.2016.

Ronaldo i Gareth nemogu u istu recenicu Bale ludilo kako igra a opet tako prizeman,skroman podreden kolektivu ne opterecen osobnih dosezima i uspjesima rekordima a s druge strane susta suprotnost tako da CR vs GB GB always wins hands down i jedva cekam tekmu da ih Wales razbije i posalje ih doma jer nisu nikako zasluzili biti tu gdje jesu dok Wales igrom,strascu,borbenoscu i svime onime sto Portugalu nedostaje zasluzuje krunu ovog Eura i zato veceras.... CYMRU AM BYTH