ZORAN MAMIĆ:

Prednost Aalborga je što igraju u izjednačenoj ligi, mi nismo te sreće

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Prednost Aalborga je što igraju u izjednačenoj ligi, mi nismo te sreće
24.07.2014.
u 09:30
– Dovoljno o njima govori činjenica da su prvaci Danske, ispred Kopenhagena, Brondbyja – kaže trener Dinama.
Pogledaj originalni članak

Dan nakon što je Dinamo prošao Žalgiris u Maksimiru je bilo vedro. Iako na terenu nisu bili oni koji su u ranim jutarnjim satima doputovali iz Litve, a ondje su igrali, trening je bio vrlo zanimljiv. Pucački pogotovo. Prednjačio je Duje Čop, trpao iz svih pozicija. Doduše, kad bi i promašio i iza gola pronašao Zorana Mamića, trener bi mu doviknuo:

– Ne moraš meni dodavati, neće ti to pomoći.

No Čop je bio odličan, a još ga boli noga:

– Zamislite kako tek trpam kad ne boli...

Novi igrač Wilson Eduardo baš i nije bio precizan, ali to mu je ionako bio prvi trening s momčadi.

– Nije potpuno spreman, Sporting je počeo pripreme kasnije od nas, ali oni rade drukčije pa je već sudjelovao u četiri utakmice. Treba mu malo vremena da se prilagodi, ali koristit ćemo ga već u petak protiv Lokomotive – kazao je Zoran Mamić.

Limitirani su i nesposobni

Na tribinama Hitrec-Kaciana bio je i Zdravko Mamić, nakon jednog pogotka Jerka Leke viknuo je:

Leko, donesi dvije fotografije – dajući do znanja da bi ga uzeo u svoje jato i da već godinama nije plavi igrač.

Prvu prepreku plavi su na europskom putu prošli, bilo je grešaka koje će se pokušati otkloni.

– Želja je bila u prvom poluvremenu riješiti pitanje prolaska, ali nismo iskoristili šanse pa se pojavi nervoza, nelagoda da se ne primi gol – kazao je mlađi Mamić.

No onda je sve u 50 sekundi riješio Soudani, krasan pogodak uništio je svaku nadu Žalgirisa koji je onda brzo primio i drugi, Šimunićev pogodak.

– Soudani je to riješio, ali momčad je i u prvom poluvremenu složila pet-šest velikih prilika i mogli smo sve riješiti i bez njega. No on nam je izuzetno važan igrač – nije želio Zoki dizati u nebo Soudanija.

Do Aalborga plavi će još igrati s Lokomotivom u petak u Kranjčevićevoj, a onda u srijedu u 20.15 sati igraju u Danskoj.

– Dovoljno o njima govori činjenica da su prvaci Danske, ispred Kopenhagena, Brondbyja... Njihova je sreća što igraju u izjednačenoj ligi za razliku od nas. Usto su četiri-pet godina su na okupu s istim kadrom igrača. Ali imaju oni i neke mane koje ćemo pokušati iskoristiti – rekao je trener plavih.

Rast ćemo kao momčad

Susret s Lokomotivom bit će odlična prilika za još malo uigravanja do susreta s Dancima. Mogli bi tu plavi uklanjati neke nedostatke koje smo zamijetili u susretu sa Žalgirisom, kao što je previše paralelne igre stopera, predaleko stajanje od suparničkih igrača u fazi obrane, premalo pomaganja veznih igrača u defenzivi. No ipak se vidi napredak u igri prema naprijed, vidjelo se dosta zanimljive kombinatorike nakon što je plavima trebalo vremena da se priviknu na umjetno travu.

– Imamo još mnogo prostora za napredak u igri, kako pojedinačno, tako i momčadski. Rast ćemo – uvjeren je trener maksimirske momčadi.

>> Aalborg je pet puta jeftiniji od Dinama, ali je uspio prezimiti u Europi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Django
Django
10:58 24.07.2014.

Meni se čini da Mamić ima nešto što skoro da više niti jedan trener u Hrvatskoj nema. Zdravi razum. Po čemu to zaključujem? Po činjenici da je uveo - pucački trening!! Kladim se da toga nije bilo niti kod Kruneka, niti kod "profesora", niti kod Čačića. Jer se su se treninzi koncentrirali na "taktiku", "izdržljivost", "pravce kretanja", "transformacije" i ostale gluposti. Zato se cijela igra svodila na to da se sa loptom treba ušetati u gol jer će gol biti "samo logični završetak dobro odrađene taktike". Naravno, glupost. Jer je gol prije svega rezultat dobro izvedenog udarca! Drugo što primjećujem je veliki napredak u načinu dodavanja, vjerujem da se i to konačno trenira. Lopta biva direktno, a što je najvažnije, dovoljno jako udarena do suigrača. Prije smo uvijek gledali dodavanja kod kojih se lopta jedva kotrljala i trajalo je cijelu vječnost dok bi došla do drugog igrača. A često nije ni došla.

Avatar franioprvi
franioprvi
10:38 24.07.2014.

Tamo triba zabit gol , pa cemo doma zavrsit posal