Košarka

Španjolci strahuju od Drapera, Wrighta i Draženova brata

Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
Španjolci strahuju od Drapera, Wrighta i Draženova brata
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
30.03.2011.
u 09:54
Cedevita večeras protiv Estudiantesa brani devet koševa prednosti. - Ne plašim se tisuća temperamentnih navijača, iako mi Madriđani nikad nisu bili mušterije, kaže Aco Petrović
Pogledaj originalni članak

Košarkaši Cedevite u Madrid su otišli noseći u naramku devet koševa prednosti, samo ih toliko dijeli od ulaska u povijesni polufinale Eurokupa. No, ne mogu jamčiti da ih neće prosuti, pa su se, umjesto čuvanja, prihvatili druge taktike.

Ne idemo se braniti

– Ta je prednost relativna zaliha koja u okviru 40 minuta ne znači ništa i ne postoji šansa da to idemo braniti – najavljuje trener Aleksandar Petrović.

Uz osvojene naslove s Cibonom i finale ACB lige sa Sevillom, večerašnja pobjeda (20.30, HTV 2) bila bi mu najveći uspjeh u trenerskoj karijeri. Deset tisuća temperamentnih navijača ne ulijeva mu strah, ali kao mjeru opreza reći će da je domaćin u za nijansu boljoj prilici.

– Zbog domaćeg terena nominalni su favoriti, barem za koji postotak – smatra Aco, koji se za trenerskog staža u Španjolskoj već sudarao s Estudiantesom, no točan omjer ne pamti.

– Bilo je i pobjeda i poraza, ne mogu reći da su mi bili mušterija – prisjeća se trener Cedevite.

Iako su kod kuće u međuvremenu 'pomeli' Zaragozu 106:89 te drže deseto mjesto u prvenstvu, španjolski prognozeri nisu sigurni da će studenti Cedeviti prirediti 'tulum za pamćenje'. Marca donosi sljedeći naslov:

Ključ je samopouzdanje

"Estudiantes se treba popraviti da bi mogao zapjevati: Idemo u Treviso (ondje se igra Final Four, nap. a.)", aludirajući na kiks u prvoj utakmici.

Pišu kako Zagrepčani stižu u sjajnoj formi i dobro raspoloženi nakon pet pobjeda u nizu (Hemofarm, Igokea, Estudiantes, Alkar i Borik), predvođeni Aleksandrom Petrovićem, "Draženovim bratom". Dakako, Španjolci Dražena i te kako pamte. A najveća im prijetnja, pišu, dolazi od Braceyja Wrighta i Dontayea Drapera.

– Samopouzdanja nam ne nedostaje, što smo pokazali na svim gostovanjima, i vjerujem da će to biti ključ – smatra Draper, a za Cedevitu će, nakon sedam dana izvan stroja, zaigrati i Vedran Vukušić.

I Acini će dečki, baš kao i protivnici, morati tražiti 'lijek' za Amerikance. Morat će se snaći s najboljim igračem najkvalitetnije europske lige i MVP-om ožujka Nikom Canerom-Medleyjem, koji je jednom bio želja Zadra...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.