BORBA ZA MOĆ

Snježna kraljica ne vraća se u FIS-ov kalendar. Bogati biznismen nije sklon da Hrvatska ima utrku

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Snježna kraljica ne vraća se u FIS-ov kalendar. Bogati biznismen nije sklon da Hrvatska ima utrku
27.03.2024.
u 14:50
Eliasch je uveo i dva putovanja u sezoni u Ameriku (studeni, veljača) što nikome ne odgovara. Ni Europljanima ni Amerikancima. Baš kao ni to što nema višegodišnjih natjecateljskih kalendara što je itekako važno organizatorima na manje razvikanim skijalištima.Nacije koje se s time ne slažu – a to su Njemačka, Švicarska, Austrija, Norveška, Švedska, Italija, Finska i Slovenija – predlažu pak alternativno natjecanje, svojevrsnu "superligu", izvan FIS-ova nadzora.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
INTERVJU

Tko je Duda Balje, bošnjačka zastupnica u kosovskom parlamentu koja je ustala protiv inicijative premijera Kurtija

Moj je stav od početka bio javan i taj stav sigurno neću mijenjati. Imam stranku koja je protiv toga i, na kraju krajeva – ja zastupam Bošnjake, koji su ne 95, nego u 99,9 posto slučajeva protiv ovoga. Posao mene kao zastupnika je da predstavljam svoju zajednicu, a ona je protiv toga. Dakle, kakav god mehanizam premijer upotrijebio protiv mene, ja ću zadržati svoj stav do kraja.

Životni intervju: Branko Ivanda

Pristao sam snimiti film o suđenju Titu tek kad su mi zaprijetili da u suprotnom više neću snimiti ni kadra

Dulje od pola stoljeća režira igrane filmove i drame, kazališne predstave i dokumentarne emisije, a za svoj rad nagrađivan je na najvažnijim svjetskim i domaćim festivalima. Govori o svome odrastanju u Splitu, studentskim danima u Zagrebu, suradnji s Radom Šerbedžijom, Zrinkom Cvitešić, obiteljskoj tragediji Za snimanje 'Bombaškog procesa' imao sam uvjete kakve rijetko imaju i američki režiseri, a kada sam prvi put vidio Šerbedžiju, znao sam da će biti veliki glumac

ŽIVOTNA ISPOVIJEST

Vlado Kalember: 'Pitali su me držim li glavu u frižideru, pričali su da imam rak, pa čak i da sam se objesio'

Nakon 12 godina, Kalember i njegova grupa Srebrna krila objavljuju novo studijsko izdanje, “Opasno je ljubit ženu”. Posljednji album naziva “2012” izašao je te iste godine. Novi album dolazi uz najavnu pjesmu istog naziva za koju je snimljen i objavljen novi spot.  Kalember je bio u braku s violončelisticom Anom Rucner s kojom je ostao u dobrim odnosima. Vlado se u intervjuu prisjetio brojnih bogatih detalja iz svoje karijere.

Ključne riječi


Komentari 10

Avatar Asterix
Asterix
16:35 27.03.2024.

Otkantati ekscentričnog bogataša. Usput ukinuti spust. Nije normalno da ljudi jure 150 km/h na skijama.

MI
Mikis
15:21 27.03.2024.

ako postoje danas u svim dhelatnostima, posebice usluznim vanjski igraci za uslugu preko platforma i jos ih ima ko pljeve , jedni drugima konkuriraju preko leđa i đepa radnika i rad. prava , ona se valjda mogu osnovati nove sporske udruge ili agencije ili federacije za obavljanje novih sportskih događaja pod drugim "upravama". pa sve je to biznis, a u biznisu ispadne da nista nije zacementirano. sve mi te sporstske organizacije smrde na uređeni elitizam i hohstaplerstvo uz dana im prava da cak u nekim vaznim sportovima izgradenim od strane cijele svijetske civilizacije 100nu godina i vise, oni mijenjaju pravila i prave se cinovnici i suci bogom dani. odma to u ime antimonopolo raskinite sve ugovore i osnujte 2-3 nove "federacije" za svaki heb..i sport

CO
Cosinus
15:05 27.03.2024.

Došli ovi što ne mogu i nema više Kraljice.