Angažman

Subotić novi trener Cibone: U ovu sam priču ušao svjestan situacije

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Slobodan Subotić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Cibona - Cedevita
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Cibona - Cedevita
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Cibona - Cedevita
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Cibona - Cedevita
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Cibona - Cedevita
16.06.2017.
u 23:40
Važan igrač u tim pregovorima bio je Cibonin sportski direktor Andrija Žižić kojem je Subotić bio trener u Cedeviti
Pogledaj originalni članak

Iz Cibonina košarkaškog tornja došao je bijeli dim. Novi trener vukova je 60-godišnji slovenski stručnjak Slobodan Subotić (60).

– Iako priče o današnjoj Ciboni nisu bajne, ja sam u ovu priču ušao svjestan te situacije. Uostalom, bez obzira na poljuljanu reputaciju, Cibona je i dalje veliko ime europske košarke.

Dovodi ga njegov bivši igrač

Važan igrač u tim pregovorima bio je Cibonin sportski direktor Andrija Žižić kojem je Subotić bio trener u Cedeviti. A to je bila trenerska epizoda koja je za Subotića neslavno završila jer je dobio otkaz nakon banalnog razilaženja s predsjednikom Veberom.

– Sve to nije trebalo tako ispasti, no to se zbilo prije sedam godina i ja sam to već zaboravio.

Sad kada je pristao na angažman u Ciboni, Subotić se neće miriti s prosječnošću.

– Uvijek nastojim da moj rad donese klubu pomak i u svaki klub dolazim s pobjedničkim mentalitetom. A njega sam stekao nakon što sam s 30 godina zaigrao za Aris, i to uz grčke velikane Galisa i Janakisa.

Igrao je Subotić tada u Arisu i uz jednog hrvatskog velikana, a to je Stojko Vranković.

– Naše prijateljstvo datira iz te zajedničke sezone 1989./1990., a ono je okrunjeno kumstvom. Naime, Stojko je bio kum mom danas 25-godišnjem sinu.

Još jedno kumstvo, i prijateljstvo, veže Subotića sa značajnicima iz hrvatske košarkaške povijesti.

– Ja sam kum Rađinu sinu Roku, a Dino i ja smo jako dobri još iz vremena kada sam mu ja bio trener u Panathinaikosu. Kada su ga Celticsi htjeli razmijeniti u Philadelphiju, Dino je odlučio vratiti se u Europu pa je došao u Atenu. Zajedno smo tada prekinuli Panathinaikosov post u grčkom prvenstvu od 14 godina što, pored tada jakog Olympiakosa, nije pošlo za rukom ni momčadi s kojom je Božo Maljković 1995. bio prvak Europe.

Kad je već riječ o divovima grčke i europske košarke, Subotića za dva velika atenska kluba veže jedan kuriozitet.

– Ja sam jedini trener dosad koji je vodio i Panathinaikos i Olympiakos, no u očima navijača Panathinaikosa baš i ne uživam simpatije jer taj je rivalitet toliki da je nezamislivo da netko u svojoj karijeri radi za jedne i druge. Nakon što sam otišao iz Panathinaikosa, nekoliko sam godina u njihovoj dvorani dočekivan ovacijama, no kada sam se tamo pojavio kao trener Olympiakosa, gađan sam jajima i jogurtima.

Lijepo mi je bilo u Bejrutu

Europski košarkaški milje poznaje Slobodana Subotića pod nadimkom Piksi...

– Nadimak sam dobio s 20-ak godina kao igrač Olimpije u kojoj je trener i igrač bio pokojni Krešo Ćosić koji mi je jednom prilikom rekao: “Čuj, mali, dok ja izgovorim tvoje puno ime, prođe naš napad, zabiše nam oni kontru... I zato ću ja tebe zvati Piksi”.

Piksijem su ga zvali i posljednje četiri sezone u kojima je radio u Bejrutu gdje je u tamošnjem prvaku primao ozbiljan novac.

– Bejrut je fenomenalan grad, nešto poput Soluna. Jedino je prve moje sezone bilo nešto nemira, no onda su Libanonci zatvorili granicu prema Siriji pa se sve smirilo.

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar links
links
07:19 17.06.2017.

nisi ti ničeg svjestan!! ovo će završiti kao i sa Spahijom prije par godina, zašto je Žižić još u Ciboni, brata je razigrao i prodao, uzeo neku lovu, šta ga još veže u omraženom klubu? nisu platili pola godine igrače a dovode nove trenere, odlazite iz svetog kluba podrepaši nesposobni!!!!

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
09:42 17.06.2017.

Vratite nam Rimca, pravu Zagrebačku legendu !!!!!!!

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
09:04 17.06.2017.

Hrvat