HRVATSKI KUP

Šibenčani se plaše i sudaca jer su "malo bliži" Osijeku

Foto: 'Marko Lukunic/ VLM'
Šibenčani se plaše i sudaca jer su "malo bliži" Osijeku
09.12.2009.
u 09:24
Šibenik danas u susretu s Osijekom ima priliku prvi put u povijesti izboriti polufinale Hrvatskog kupa. U klubu najavljuju da neće propustiti šansu, nakon što je prvi susret završen rezultatom 1:1.
Pogledaj originalni članak

 Iako su četvrti prvenstveni poraz ove sezone doživjeli upravo od Osijeka koji ih je u subotu svladao s 3:0, Šibenčani se ne boje. U sastav se vraćaju Medvid i Alispahić, a svi se nadaju i Zec, kojega još zateže zadnja loža, pa će o njegovu nastupu odlučiti liječnici.

Iskoristiti rijetke šanse

– U toj utakmici moramo biti vrlo mudri i nevjerojatno rastrčani i borbeni, te paziti da ne napravimo kakvu glupost. Želimo postići gol, a ne samo se braniti. Moramo biti usredotočeni u svemu: u obrani, u organizaciji igre i u napadu. Ne vjerujem da će biti puno šansi. Postići će pogodak onaj tko bude koncentriraniji i napravi manje pogrešaka – istaknuo je trener Šibenika Branko Karačić.

Osječane hrabri pobjeda u subotu, Šibenčani im priznaju bolju igru, no dodaju da su nastupili bez četvorice standardnih.

– Znamo s kojom smo momčadi igrali. Ispravili smo pogreške, sačuvali sve igrače i mislim da šansu nećemo propustiti. Nadam se da ćemo, uza sve teškoće koje imamo, skupiti snage i izdići se te potvrditi ovu za nas izvanrednu jesen – kaže Karačić.

I igrači imaju veliku želju da pobijede – naglašava stoper Velimir Vidić koji je u prvom susretu zabio za 1:1.

– Svima nam je u mislima koliko nam ta utakmica znači. Dat ćemo sve od sebe, tko bude manje griješio taj će i pobijediti. Mislim da imamo snage za to, imamo igrače koji to mogu iznijeti, i nadam se da će gol koji sam postigao u Osijeku, u današnjoj utakmici dobiti na težini – rekao je Vidić.

Iako Osječanima ne osporavaju zasluženu pobjedu, Šibenčani su još ogorčeni subotnjim suđenjem u Gradskom vrtu koje im je donijelo pet žutih kartona i zbog kojeg trener nije "mogao razmišljati o utakmici koja se igra, već o štednji igrača za sljedeći susret". Karačić nije htio komentirati suce i suđenje, ali uprava kluba najavljuje da njezin "gandijevski odnos prema suđenju prestaje".

 Arbitri pod povećalom

Dodatno ih je iživcirao izbor sudaca za današnji susret. Čudno je Šibenčanima što sudac Ivan Bebek stiže bez svojih standardnih pomoćnika. Umjesto njih, asistirat će mu Pejić i Menđušić, prvi iz Vukovara, drugi iz Vinkovaca. Šibenčani dobro poznaju zemljopis, znaju gdje se ta dva grada nalaze u odnosu na Osijek, pa se boje da i u dijeljenju pravde neće biti bliži gostima.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.