Manuel Bodrožić

Šesterostruki prvak svijeta: Idem u gimnaziju i profesori me puštaju na turnire

Foto: Fenix
Šesterostruki prvak svijeta: Idem u gimnaziju i profesori me puštaju na turnire
26.08.2022.
u 22:45
Njegovi profesori imaju razumijevanja za Manuela i njegov sport te ga uvijek puštaju na njemačka i europska prvenstva te na turnire, koji s pripremama i putovanjima znaju trajati i po tjedan dana.
Pogledaj originalni članak

Manuel Bodrožić, 18-godišnji član Fight Cluba MK Wiesbaden, aktualni je svjetski prvak u kik-boksu u kategoriji U18 do 70 kilograma. Svoj deveti naslov svjetskog prvaka osvojio je na natjecanju World Cupa u rujnu prošle godine u austrijskom Salzburgu.

Do svoje 15. godine Manuel je osvojio šest naslova svjetskog prvaka, sedam puta bio je europski prvak, a čak 11 puta bio je prvak Njemačke. Uz to, višestruki je osvajač njemačkog kupa te je više puta bio pobjednik raznih međunarodnih turnira u Njemačkoj i Europi. U svojoj kolekciji Manuel ima više od 200 pehara, medalja i boksačkih pojaseva te oko 500 borbi.

– U svaku borbu ulazim samo s jednim ciljem, a to je pobjeda – kaže nam Manuel, koji uspješno pohađa gimnaziju u rodnom Wiesbadenu.

Njegovi profesori imaju razumijevanja za Manuela i njegov sport te ga uvijek puštaju na njemačka i europska prvenstva te na turnire, koji s pripremama i putovanjima znaju trajati i po tjedan dana.

Manuelove i uspjehe njegova Fight Cluba MK Wiesbaden redovito prate njemački mediji iz Wiesbadena. Osim o sjajnim Manuelovim rezultatima pišu i o njegovu ocu i prvom treneru u Fight Clubu MK Wiesbaden Marku Bodrožiću, koji je i najzaslužniji za Manuelove uspjehe.

Među objavama koje čuva njegov otac i trener Marko Bodrožić je i velika reportaža u Bild Zeitungu, u kojoj se mladom Hrvatu s hrvatskim i njemačkim državljanstvom predviđa uspješna borilačka karijera.

Višestruki svjetski prvak u popularnoj borilačkoj vještini rođen je 25. prosinca 2004. u Wiesbadenu. Obiteljsko podrijetlo mu je iz Sviba kod Imotskog, odakle je u Njemačku stigao Manuelov djed Marinko Bodrožić, koji redovito prati sve unukove uspjehe.

Manuel je počeo trenirati s tri godine. Vidjevši kako njegov otac na treningu udara u boksačku vreću, kopirao je njegove pokrete te sam počeo udarati nogama i rukama u istu vreću. Time je „prisilio“ oca da mu kupi dječju boksačku vreću i tako je sve počelo. Danas Manuel trenira šest puta tjedno.

Ono što još nije ostvario, a što mu je želja, kao i cijeloj njegovoj obitelji, poziv je iz hrvatske reprezentacije, koji još nije stigao.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.