SPOMINJE SE 11 IMENA

Evo tko su mogući nasljednici Seppa Blattera

Foto: Reuters/PIXSELL
Evo tko su mogući nasljednici Seppa Blattera
05.06.2015.
u 08:55
Michel Platini se najčešće spominje, ali bio je šef Organizacijskog odbora SP-a 1998. u Francuskoj, za koje se vjeruje da je kupljeno
Pogledaj originalni članak

Tko bi mogao naslijediti do jučer nedodirljivog Seppa Blattera? “Čeprkajući” malo po svjetskim medijima, vidjeli smo da se najčešće spominje 11 imena, “nogometna momčad” sastavljena od pretendenata na Blatterov tron.

MICHEL PLATINI (59):

Predsjednik Uefe, francuska nogometna legenda, trostruki osvajač “Zlatne lopte”. Odustao je od izbora, njegov je pogled prema prvoj Fifinoj fotelji bio usmjeren za 2019. godinu. No, vidjet ćemo je li se što promijenilo nakon posljednjih događaja, ali i što znače optužbe FBI-eva “cinkera” Chucka Blazera, koji je rekao da su kupljeni glasovi i za organizaciju SP-a 1998. i 2010. godine! Podsjetimo, Platini je, s Fernandom Sastreom, bio šef Organizacijskog odbora SP-a 1998. u Francuskoj...

Princ ALI bin al-HUSSEIN (39):

Bio je Blatterov protukandidat na izborima. Član jordanske kraljevske obitelji imao je potporu većine europskih zemalja, do izbora je bio najmlađi Fifin dopredsjednik i najmlađi član Fifina Izvršnog odbora. Nakon glasanja izgubio je obje pozicije...

CHUNG MONG-joon (61):

Bogati član južnokorejske obitelji koja posjeduje jednu od najvećih svjetskih korporacija (Hyundai), bivši je Fifin dopredsjednik i dugogodišnji Blatterov žestoki kritičar.

Šeik SALMAN bin IBRAHIM al-KHALIFA (49):

Predsjednik Azijske nogometne konfederacije, član IO Fife, potomak je kraljevske obitelji Bahreina. Ambiciozan i utjecajan.

Šeik AHMAD al-FAHAD al-SABAH (51):

Predsjednik Olimpijskog vijeća Azije prošloga je tjedna izabran u Fifin IO. Malo je vjerojatno da bi se ovaj Kuvajćanin i šeik Salman mogli istodobno kandidirati, time bi napravili raskol u Azijskoj konfederaciji.

MICHAEL van PRAAG (66):

Bivši predsjednik Ajaxa prije dva mjeseca odustao je od kandidature za Fifina predsjednika.

LUIS FIGO (42):

Nekad sjajni nogometaš, Portugalac je prije nekoliko mjeseci povukao svoju kandidaturu u korist princa Alija.

JEROME CHAMPAGNE (56):

Bio je 11 godina zamjenik Fifina glavnog tajnika, usko je surađivao s Blatterom. Ovoga Francuza prati glas “nogometnog filozofa”, a u posljednje je vrijeme bio savjetnik nogometnih saveza Palestine, Kosova i Turskog Cipra.

ZICO (62):

Brazilska nogometna legenda, najavio je kandidaturu riječima: “Vjerujem da je sad utrka otvorena za sve i da će izbor biti pošten.” Bio je veliki nogometaš, dobar trener, ali nema nikakvo iskustvo kao dužnosnik. Je li vrijeme za početnika?

DAVID GINOLA (48):

Nekad odlični francuski nogometaš želio se kandidirati i za ove izbore, ali nije dobio nijedan glas potpore. “Fifa je izgubila povjerenje naroda, vrijeme je za vraćanje vjere onima koji vole nogomet”, govori nekoć sjajni francuski igrač Ginola.

DAVID GILL (57):

Englez je bivši direktor Manchester Uniteda, odbacio je poziciju dopredsjednika Fife i najavljuje kandidaturu za glavnog nogometnog šefa riječima: “Spreman sam za vraćanje Fifina ugleda na mjesto koje mu pripada.”

>> Irski nogometni savez se prodao, FIFA ih je 'kupila' za pet milijuna eura?!

>> Novo šokantno otkriće iz Fife: Namjestili smo SP 1998. i 2010. godine!

>> Sepp Blatter podnio ostavku: Ne podržavaju me svi, potrebne su promjene

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr