Formula 1

Vettel nije dodatno kažnjen, u Austriji će biti vruće!

Foto: Press Association/Pixsell
Hamilton - Vettel
Foto: Reuters/PIXSELL
Sebastian Vettel
Foto: Reuters/Pixsell
Lewis Hamilton
Foto: Reuters/PIXSELL
Sebastian Vettel
Foto: Reuters/Pixsell
Lewis Hamilton
Foto: Reuters/PIXSELL
Sebastian Vettel
03.07.2017.
u 21:50
Hamilton je bio peti. U ukupnom poretku vozača Nijemac je vodeći sa 153 boda, a drugi je Hamilton koji ima 14 bodova manje
Pogledaj originalni članak

Sebastian Vettel nije dodatno kažnjen za nesportsko ponašanje na osmoj utrci sezone SP-a formule 1 koja se 25. lipnja vozila za VN Azerbajdžana. Podsjetimo, u 21. krugu utrke, u trenutku dok je sigurnosni automobil bio na stazi, Nijemac se s Ferrarijevim bolidom zabio u stražnji dio Hamiltonova Mercedesa.

Vettel je oštetio 'nos' na svom bolidu što ga je razljutilo te se odmah želio 'osvetiti' Hamiltona. Nakon bliskog susreta vozio se paralelno s Britancem te je namjerno udario u Mercedesov bolid. Četverostrukog svjetskog prvaka suci su kaznili s deset sekundi zaustavljanja u boksu.

 

Naravno, Lewis Hamilton je bio nezadovoljan sudačkom kaznom te je nakon utrke putem medija tražio da se Vettela dodatno kazni. Otvorena je istraga, a FIA nije našla nove elemente za dodatnu kaznu njemačkom pilotu. 

- Zaletio sam se u Hamiltona koji nije imao loše namjere. Pretjerao sam. Želim se ispričati Lewisu i svima koji su gledali utrku. Nisam postavio dobar primjer ponašanja - izjavio je Vettel, koji danas slavi 30. rođendan i dodao:

- Nisam želio ugroziti Lewisa, ali svjestan sam da je situaciju bila opasna. Prihvaćam svaku FIA-inu odluku, kao i kaznu koju sam dobio u Bakuu. Volim ovaj sport i želim ga predstavljati na način koji može biti primjer budućim generacijama.

Sebastianu Vettelu je tako ostalo četvrto mjesto i bodovi koje je osvojio u Bakuu. Hamilton je bio peti. U ukupnom poretku vozača Nijemac je vodeći sa 153 boda, a drugi je Hamilton koji ima 14 bodova manje. Sljedeći vikend vozi se VN Austrije i bit će zanimljivo vidjeti njihov dvoboj na stazi u Spielbergu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

AU
austrougarskigeneral
10:35 04.07.2017.

katastrofa krivac je

Avatar debela koli
debela koli
22:40 03.07.2017.

Napred Alonso i McLaren!

AI
AirMax2
22:39 03.07.2017.

Hamilton dobro zna šta je napravio. I prije je bio kažnjavan zbog prespore vožnje iza SC-a. Vettel nije želio dozvoliti da stekne prednost nakon zelene zastave kao što je uspio nakon prvog izlaska SC. Prljav potez Hamiltona, nesportsko ponašanje Vettela. Forza Ferrari!