KANTRIDA SLAVI

Rijeka je osvojila Superkup nakon potpune dominacije protiv Dinama!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Rijeka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo - Rijeka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo - Rijeka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo - Rijeka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo - Rijeka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo - Rijeka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Matjaž Kek
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo - Rijeka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo - Rijeka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo - Rijeka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo - Rijeka
11.07.2014.
u 22:20
Moglo je biti mnogo više od 2:1, koliko je završilo na Kantridi za momčad Matjaža Keka.
Pogledaj originalni članak

Rijeka je u svom trećem pokušaju prvi povijesni osvojila nogometni Superkup! Svladali su Dinamo sa 2:1 i tako po treći put zaredom pobijedili hrvatskog prvaka!

Kako je krenuo susret, dobili smo dojam da je Rijeka poput Njemačke, a Dinamo poput Brazila. Već u trećoj minuti Krstanović je promašio "stopostotnu" priliku nakon velike pogreške Šimunića, što je bila uvertira u ono što slijedi. Već u 11. nakon pogreške Eduarda Samardžić postiže pogodak i Dinamo se nakon toga "izgubio".

Šimunić je činio pogrešku za pogreškom, a Eduardo se sa sjajnim obranama Krstanoviću u dva navrata iskupio za pogrešku kod pogotka. Još je branio i pokušaje Jajala, Sharbinija i Leovca. Moglo je nakon pola sata igre biti barem tri razlike za Rijeku!

I kako to već biva, Dinamo je uspio izjednačiti nakon ubačaja Machada s lijeve strane. Najviši je u skoku bio Sigali i od 39. minute sve je vraćeno na početak. Modri su potom pritisnuli, ali stoperi konstantno vode igru jer se Antolića i Machada nije previše vidjelo, a po krilima se vidjelo koliko nedostaju Soudani i Fernandez.

U drugom dijelu Dinamo je krenuo bolje, imali su posjed lopte i terensku nadmoć prvih 15 minuta nastavka, ali nisu pritom napravili ništa vrijedno spomena. Dovoljno da Rijeka dođe do zraka, u čemu su pomogle i izmjene koje je Kek napravio. Kvržić i Kramarić unijeli su živost i potpuno anulirali ulazak Radonjića za Dinamo.

Već u 70. minuti isplatilo se vraćanje dominacije na sredini terena i Krstanović nakon novih promašaja u drugom dijelu dokazuje da mu nije bilo suđeno zabiti, bolje se snašao kao asistent. Lažnjakom je izbacio Ademija, a potom sjajno prebacio obranu Dinama, Moises njegovu loptu smiruje na prsa i sam ispred Eduarda postiže pogodak!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nije Dinamo više ništa mogao, sva nemoć se mogla primijetiti u njihovim pokušajima napada, nisu bili konkretni ni opasni, ali Rijeka iz kontri svakako jest. Kramarić sam ispred Eduarda nije uspio, Portugalac mu brani, a nije uspio na samom kraju utakmice ni Kvržić, bio je previše sebičan. No nije bilo bitno, Rijeka ima novi trofej i najavljuje prilično zanimljivu sezonu!

A Dinamo se mora brinuti, već u utorak 15. srpnja igraju protiv Žalgirisa na otvaranju europske sezone i ovo ne izgleda dobro. Pojačanja nisu pojačanja, treba tek istaknuti Eduarda na golu, kao i pokoji potez Machada i pogodak Sigalija. U globalu to ne izgleda ohrabrujuće za navijače modrih i mogu se samo nadati da je Mamić čuvao najbolje poteze za utorak i želio zavarati protivnika iz Litve.

DINAMO - RIJEKA 1:2 (Sigali 39'/Samardržić 11', Moises 70')

DINAMO: Eduardo - Leko, Sigali, Šimunić, Pivarić - Gonçalo (od 46. Brozović), Ademi, Machado - Pjaca (od 61. Radonjić), Antolić, Čop. Trener: Zoran Mamić.

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Samardžić, Mitrović, Leovac - Jajalo (od 67. Kramarić), Brezovec - Jugović, Moises, Sharbini (od 51. Kvržić) - Krstanović. Trener: Matjaž Kek.

>> Samo tri igrača iz prošlog Superkupa startaju za Dinamo u Rijeci

>> Kek: Novac koji su plavi dali za igrače mi možemo sanjati

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

TU
tulipan870
20:50 11.07.2014.

Mislim da če ih rijeka dobiti .

TT
trpimir.trpimir
23:09 11.07.2014.

Pokazao se ispravnim potez Dinama da se igra samo jedna utakmica. Bolje izgubiti jednu i to u gostima, nego obadvije.

AR
ajmo_rijeka_armada_
21:36 11.07.2014.

Rijeka!! Rijeka!!