UFC FIGHT NIGHT 144

Raphael Assuncao u revanšu s Marlonom Moraesom i povratak Josea Alda u akciju

Foto: Fight Channel
Raphael Assuncao u revanšu s Marlonom Moraesom i povratak Josea Alda u akciju
30.01.2019.
u 11:04
Izravni prijenos ne propustite pogledati u noći sa subote na nedjelju, 3. veljače od 2 sata poslije ponoći samo na Fight Channel PPV-u.
Pogledaj originalni članak

UFC kreće s prvim od devet evenata koji nas čekaju sljedećih devet tjedana, a prvi na redu je Fight Night u brazilskoj Fortalezi 3. veljače. Glavna borba donosi revanš od pet rundi između izazivača bantam divizije, Raphaela Assuncaa i Marlona Moraesa, dok se u co-main eventu u akciju vraća Jose Aldo protiv sunarodnjaka i nade u usponu, Renata Moicana.

Izravni prijenos ne propustite pogledati u noći sa subote na nedjelju, 3. veljače od 2 sata poslije ponoći samo na Fight Channel PPV-u.

Revanš dva ponajbolja bantamaša

Raphael Assuncao (27-5 MMA, 11-2 UFC) i Marlon Moraes (21-5-1 MMA, 3-1 UFC) ponovno će ukrstiti rukavice na nadolazećem UFC Fight Night izdanju i to u meču zakazanom na pet rundi. Assuncao je Moraesu upropastio UFC debi 2017. kad ga je pobijedio podijeljenom odlukom nakon tri runde.

Assuncao ima samo jedan poraz u zadnjih dvanaest UFC borbi i on datira od srpnja 2016. kad je izgubio od trenutačnog prvaka TJ Dillashawa. U zadnje dvije borbe je nokautom pobijedio Matthewa Lopeza, za što je dobio i bonus od 50.000 $, a nakon toga je u zadnjoj borbi pobijedio Roba Fronta.

Moraes se nakon poraza od Assuncaa vratio na pobjedničke staze i pobijedio u zadnje tri UFC borbe. Prvo je podijeljenom odlukom svladao Johna Dodsona, a onda je nokautirao Aljamaina Sterlinga i Jimmieja Riveru.

Teoretski, pobjednik ovog meča trebao bi dobiti napad na titulu, ali ako dođe do revanša između Henryja Cejuda i TJ Dillashawa, pobjednik će ipak morati još malo pričekati.

Početak posljednje godine sjajnog Josea Alda

U co-main eventu nas čeka povratak Josea Alda (27-4 MMA, 9-3 UFC)  u akciju i to protiv sunarodnjaka Renata Moicana (13-1-1 MMA, 5-1 UFC). Aldo je također najavio i da mu je ovo zadnja godina u karijeri prije negoli se umirovi još čitav i zdrav.

Trećeplasirani borac pero divizije, nekoć dominantni prvak Jose Aldo, vratio se nakon dva poraza u borbama za titulu protiv Maxa Hollowayja i to tehničkim nokautom u prvoj rundi kojim je svladao Jeremyja Stephensa na UFC on FOX 30 priredbi u srpnju prošle godine. „Scarface“ je vlasnik najviše pobjeda u povijesti UFC/WEC pero divizije, a sa surodnjakom se nije borio od kad je pobijedio Alexandrea Nogueiru na WEC 34 priredbi u lipnju 2008.

Renato Moicano u UFC-u bilježi pet pobjeda i samo jedan poraz i to od Briana Ortege. Veliki je fan Josea Alda koji nije htio nastupiti u glavnoj borbi nego je inzistirao na sunaslovnom meču, ali Moicano tvrdi da mu borba s legedarnim bivšim prvakom znači puno više od borbe u “main-eventu“.

Veteran Demian Maia u borbi za iskupljenje

41-godišnji Demian Maia (25-9, 19-9 UFC) ovom će borbom čak 29. puta ući u Octagon te će tražiti prekid negativnog niza. Naime, poražen je u posljednje tri borbe. No protivnici teško da su mogli biti teži od onih s kojima se sučelio. Prvo je u borbi za titulu poražen od Tyrona Woodleya, da bi nakon toga bolji od njega bili relevantni izazivači, Colby Covington i Kamaru Usman. Sada će pobjedu tražiti protiv ne toliko istaknutog borca, no borca koji je trenutno u jako dobroj situaciji, s tendencijom napada na vrh.

To je Lyman Good (20-4, 2-1 UFC), 33-godišnji bivši Bellatorov prvak (sada već davne 2009. godine). U pitanju je vrlo čvrsti borac koji se predstavlja kao opaki nokauter, što je dokazano njegovim dvjema UFC pobjedama u kojima je upravo na taj način savladao Andrewa Craiga i Bena Saundersa.

Inače, Maia je do sada samo jednom poražen prekidom i to 2009. godine. Tada je zapravo doživio prvi poraz u karijeri, a nokautom mu ga je nanio Nate Marquardt. Što se tiče Gooda, on niti jednom u karijeri nije završen, odnosno sva četiri poraza došla su sudačkom odlukom. Onaj u UFC-u nanio mu je Eliseu Zaleski Dos Santos. Ove brojke samo nam potvrđuju da bi ovo mogla biti vrlo zanimljiva borba na više različitih polja. U slučaju poraza, Demiana Maiu ćemo možda gledati i posljednji put.

U ostale tri borbe eventa još naš čeka okršaj Charlesa Oliveire (25-8 MMA, 13-8 UFC) i Davida Teymura (8-1 MMA, 5-0 UFC) u lakoj diviziji, poluteškaški okršaj Johnnyja Walkera (15-3 MMA, 1-0 UFC) i Justina Ledeta  (9-1MMA, 3-1 UFC) te ženska borba slamka divizije između Livije Renate Souze (12-1 MMA, 1-0 UFC) i Sare Frote (9-0 MMA, 0-0 UFC).

Izravni prijenos ne propustite pogledati u noći sa subote na nedjelju, 3. veljače od 2 sata poslije ponoći samo na Fight Channel PPV-u.

UFC Fight Night 144

Raphael Assuncao vs. Marlon Moraes
Jose Aldo vs. Renato Moicano
Demian Maia vs. Lyman Good
Charles Oliveira vs. David Teymur
Johnny Walker vs. Justin Ledet
Livia Renata Souza vs. Sarah Frota

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr