O SPORNOM PENALU

AUDIO Procurila navodna snimka suca Bebeka: 'On je obično smeće, a degutantno mi je što bismo trebali raditi da hajdukovci ne mijauču'

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
AUDIO Procurila navodna snimka suca Bebeka: 'On je obično smeće, a degutantno mi je što bismo trebali raditi da hajdukovci ne mijauču'
Autori Vecernji.hr, Hina
29.09.2021.
u 15:57
"Pričao sam s pet splitskih novinara i oni kažu da ni njima to nije dovoljno za kazneni udarac. Naravno, oni nemaju muda to napisati. Blaž Duplančić je uvijek bio takav i on će umrijeti takav. To je jedno obično smeće"
Pogledaj originalni članak

U javnost je procurila audiosnimka u kojoj navodno HNL sudac Ivan Bebek pokušava pojasniti zašto nije sudio penal za Hajduk protiv Lokomotive. Podsjetimo, sporna situacija dogodila se u 9. minuti susreta kada je Livaja nakon kontakta s De Haasom pao u šesnaestercu. VAR sudac Tihomir Pejin nije pozvao Bebeka da pogleda spornu situaciju, Livaja je protestirao pa zaradio žuti karton, a navijači su vrijeđali Bebeka pa je još i Hajduk kažnjen s 50.000 kuna.

>> Poslušajte što je Ivan Bebek navodno rekao

Spornu situaciju možete pogledati OVDJE.

Prepis audio snimke u kojoj se navodno radi o glasu suca Bebeka donosimo u cijelosti, prema snimci Slobodne Dalmacije:

"To ti je klasika. Prvo taj Blaž Duplančić, to je jedno obično štene koje je bilo oslobođeno tjelesnog. Ta situacija... Livaja se okreće i ovaj digne ruke, dolazi do nekog kontakta po nozi, ali Livaja svoju desnu nogu gura malo u desno dođe do kontakta i onda se ta noga odbije od tog kontakta i onda sam sebi zapne nogu. To što je on sam sebi zapeo nogu, to bi i bio penal da je taj kontakt stvarno bio, da Livaja nije svojom kretnjom jednako došao do suparnika kao i suparnik do njega, navodno je rekao Bebek pa nastavio:

To meni nije kazneni udarac i ne može biti. Odnosno, da ga sviraš može proć, ali mislim da to nije kontakt za prekršaj. A ako ćemo mi ići tako da ćemo zadovoljiti Hajduk i navijački puk Hajdukov, pa da onda oni ne bi mijaukali, onda je najbolje da utakmicu na Poljudu krenemo s 2:0 i da onda možemo normalno suditi. To mi je degutantno.

Pričao sam s pet splitskih novinara i oni kažu da ni njima to nije dovoljno za kazneni udarac. Naravno, oni nemaju muda to napisati. Blaž Duplančić je uvijek bio takav i on će umrijeti takav. To je jedno obično smeće. Tko god je malo duže u nogometu, već je navikao na iste scenarije iz kuhinje dole. Nemam se snage više ni živcirati, da ti budem iskren", kaže na kraju navodno glas suca Bebeka.

Podsjetimo, Nogometaši Hajduka svladali su teškom mukom Lokomotivu 1-0 na Poljudu, u utakmici 10. kola Prve HNL. Igrač odluke opet je bio Marko Livaja. Dvoboj na Poljudu započeo je dobrom šansom Lokomotive, u 6. minuti je opasno zaprijetio Maleš. Utakmica je bila takva da je Hajduk držao posjed i kružio oko gostujućeg šesnaesterca, ali su istovremeno Splićani vrlo teško dolazili u prilike. Pokušao je Sahiti u 17. minuti, kasnije su zajedno kombinirali Biuk i Sahiti. Isto tako, Livaja je bio stalna opasnost za goste, no relativno mirno Lokomotiva je dogurala do kraja poluvremena i rezultata 0-0. Sve se nastavilo u drugom poluvremenu po istom receptu. Hajduk je imao inicijativu, no prvu pravu šansu su propustili gosti. Pivarić je bio u savršenoj prilici u 69. minuti, ali je završnica bila vrlo slaba.

Pet minuta kasnije raspalio je Marko Livaja s vrha šesnaesterca te je pogodio okvir vrata, a u 81. minuti gosti su ipak kapitulirali. Odličnu loptu je poslao Mlakar, a Livaja se ubacio i glavom pogodio za 1-0. VAR je dugo provjeravao potencijalno zaleđe jer su odlučivali milimetri, no pogodak je priznat. Time se Livaja na vrhu ljestvice strijelaca izjednačio s napadačem Rijeke Drmićem (po 7 golova). Debelo u sudačkoj nadoknadi šansu za 1-1 je imao Kačavenda, ali vratar Hajduka Kalinić je bio na pravom mjestu.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
U 10. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Lokomotiva

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

VP
VOX POPULI
16:14 29.09.2021.

bravo bebek! podrška!

MM
Mirko_Motika
16:20 29.09.2021.

istina koju se nitko ne usudi reći

ME
medvedgrad
16:36 29.09.2021.

Čovjek je u pravu milijun posto!