Razjareni bik

Preminula boksačka legenda koja je bila inspiracija za hollywoodsko remek-djelo

Foto: Reuters/Pixsell
Jake LaMotta
Foto: Reuters/Pixsell
Jake LaMotta
Foto: Reuters/Pixsell
Jake LaMotta
Foto: Reuters/Pixsell
Jake LaMotta
Foto: Reuters/Pixsell
Jake LaMotta
Foto: Reuters/Pixsell
Jake LaMotta
Foto: Reuters/Pixsell
Jake LaMotta
20.09.2017.
u 18:21
Jake LaMotta je bio inspiracija za hollywoodsko remek-djelo Razjareni bik u kojem je glavnu ulogu imao Robert De Niro
Pogledaj originalni članak

U utorak je u 95. godini preminuo Jake LaMotta, boksačka legenda koja je bila inspiracija za hollywoodsko remek-djelo Razjareni bik s Robertom De Nirom u glavnoj ulozi.

Film je snimljen 1980. godine, a De Niro je dobio Oscara za najboljeg glumca za uvjerljivu ulogu boksačkog prvaka. LaMotteova supruga je izjavila kako je Jake bolovao od upale pluća.

Jake LaMotta rođen je 10. srpnja 1921. u Bronxu, a počeo je boksati dvadeset godina kasnije. Karijeru je završio s 83 pobjede (30 nokauta) i 19 poraza, zbog svog agresivnog stila dobio je nadimak Razjareni bik. LaMotta je bio veliki ljubimac žena, te je bio blizak s detroitskom mafijom.

Posebno ćemo pamtiti njegove mečeve protiv Sugar Ray Robinsonom. U šest međusobnih dvoboja Jake LaMotta je samo  jednom pobijedio. Robinson niti jednom nije srušio Razjarenog bika.

Naslov boksačkog prvaka osvojio je 1949. godine pobjedom protiv Francuza Marcela Cerdana. Zadnji meč imao je 1954. godine protiv Billyja Kilgorea u Miamiju. Karijeru je završio porazom. 

Svoje memoare objavio 1970. godine pod nazivom 'Raging Bull: My Story' po kojima je Martin Scorsese deset godina kasnije snimio film Razjareni bik. Robert De Niro je za ulogu Jake LaMotta u tom filmu dobio prvog Oscara.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar taqa
taqa
07:15 21.09.2017.

De Niro je živ.

NI
Nikomah95
21:45 20.09.2017.

Rođen '21., a umro u 95-toj godini života?