TUČNJAVA SPORTAŠA

Pokrajac o incidentu mladog borca: Tolerancije za nasilje nema!

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Pokrajac o incidentu mladog borca: Tolerancije za nasilje nema!
21.02.2013.
u 10:35
Hrvatska MMA liga najstrože je osudila ponašanje borca Philipa Šarića (19) koji je u noći na nedjelju sudjelovao u tučnjavi sa zaštitarom Z. J. (35) ispred kluba In Bar na zagrebačkom Jarunu.
Pogledaj originalni članak

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

Hrvatska MMA liga najstrože osuđuje ponašanje Philipa Šarića (19) koji je u noći na nedjelju sudjelovao u tučnjavi sa zaštitarom Z. J. (35) ispred kluba In Bar na zagrebačkom Jarunu. Mladi Šarić bio je član kluba Croatian Top Team i natjecao se u prvom krugu Hrvatske MMA lige gdje je izgubio od Patricka Pereše (Trojan Pula).

Samim time, više se ne natječe unutar Hrvatske MMA lige. U slučaju da je prošao prvi krug, stav Hrvatske MMA lige bio bi jasan – svaki istup borca Hrvatske MMA lige koji iskače izvan okvira hrvatskih zakona, organizacija MMA lige najstrože osuđuje i trenutno diskvalificira iz daljnjeg natjecanja. Sustavnom organizacijom natjecanja, Hrvatska MMA liga daje priliku borcima da demonstriraju sport, a ne nasilje.


Igor Pokrajac, bivši trener Philipa Šarića, na incident se osvrnuo riječima:

- Znaju se pravila u našem timu. Ne dopuštamo takve ispade. Šarić je već prije bio upozoren zbog svoga ponašanja. On je mlad i neiskusan, ali pravila vrijede za sve i moraju se poštivati. Ovim činom on je sam sebe isključio iz Croatian Top Team-a. Tolerancija na nasilje je jednaka nuli kod nas. Način borbe kojim se mi bavimo je sportski okršaj u MMA kavezu – oštar je bio Pokrajac.


Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.