JEDANAESTORKE

Ovo su sastavi u kojima će Dinamo i Hajduk istrčati u dugoočekivanom derbiju!

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ovo su sastavi u kojima će Dinamo i Hajduk istrčati u dugoočekivanom derbiju!
12.08.2022.
u 20:54
U posljednjem međusobnom susretu prije mjesec dana Dinamo i Hajduk su na Maksimiru igrali utakmicu hrvatskog Superkupa u kojoj je Dinamo slavio boljim izvođenjem udaraca s bijele točke. Zasad u ovoj HNL sezoni Dinamo ima 10 bodova iz četiri susreta, dok Hajduk ima šest bodova iz dva odigrana susreta.
Pogledaj originalni članak

Dinamo i Hajduk u subotu od 21 sat i 5 minuta igraju prvi prvenstveni derbi ove sezone. I jedna i druga momčad su u pozitivnom naletu, bez poraza u prvenstvu, te s riješenim europskim preprekama tijekom tjedna. 

Dinamo je na domaćem terenu 4:2 pobjedom protiv Ludogoreca potvrdio svoju prednost te prošao u play-off Lige prvaka s ukupnih 6:3, a u tom susretu ih čeka norveški Bodo/Glimt. S druge strane, Hajduk je minimalnim porazom u Portgualu kod Vitorije Guimaraes sačuvao svoju ukupnu prednost te prošao u play-off Konferencijske lige s ukupnih 3:2. Za ulazak u skupinu igrat će protiv španjolskog Villarreala.

U posljednjem međusobnom susretu prije mjesec dana Dinamo i Hajduk su na Maksimiru igrali utakmicu hrvatskog Superkupa u kojoj je Dinamo slavio boljim izvođenjem udaraca s bijele točke. Zasad u ovoj HNL sezoni Dinamo ima 10 bodova iz četiri susreta, dok Hajduk ima šest bodova iz dva odigrana susreta.

"Mislim da je Hajduk sada u boljem stanju nego tada. Mi smo u zadnja dva mjeseca odigrali dvije međusobne utakmice. Na kraju prošle sezone utakmica je bila izjednačena, a rezultat je otišao na našu stranu u zadnjim minutama. U Superkupu u prvom smo dijelu bili u egalu, a u drugom smo dominirali i njihov vratar Lovre Kalinić zaslužan je što je utakmica na kraju otišla u raspucavanje jedanaestercima. Hajduk će tražiti sva tri boda, ovog trenutka su oni u dobrom raspoloženju, očekujem dvosmjernu utakmicu", najavio je susret trener Dinama Ante Čačić.

"Pred nama je tek treća prvenstvena utakmica, sezona je tek počela, klubovi još nisu kompletirali svoje rostere, tako da smo još uvijek u zagrijavanju za prvenstvo, pred nama je još jako puno utakmica. Ipak, igramo s Dinamom, to je velika i bitna utakmica i na put krećemo u dobrom raspoloženju. Slična je atmosfera i u Dinamu kojem čestitam na pobjedi protiv Ludogoreca. Ne dolazimo se samo braniti u Zagreb, Hajduk želi igrati napadački i preuzeti rizik, no razvoj događaja na terenu ovisi i o Dinamu. Uvijek na kraju odlučuju detalji", najavio je dvoboj strateg Hajduka Valdas Dambrauskas.

Što se tiče sastava momčadi, trebali bi izgledati poprilično slično onima u kojima su obje momčadi istrčale tijekom tjedna u svojim europskim susretima.

IZGLEDNI SASTAVI DINAMA I HAJDUKA ZA DERBI:

Dinamo: Livaković - Ristovski, Lauritsen, Perić, Ljubičić - Mišić, Ademi - Špikić, Baturina, Oršić - Drmić

Hajduk: L. Kalinić - Mikanović, Borevković, Simić, Melnjak - Vuković, Grgić - Sahiti, Krovinović, Biuk - Livaja

SUTRA DERBI

Trener Hajduka bez riječi o Biuku. Prije Dinama otkrio važnu vijest i poručio: Ne idemo se slikati za Instagram!

Uoči utakmice 5. kola SuperSport HNL-a, u kojem Hajduk u subotu s početkom u 21:05 sati igra protiv Dinama na Maksimiru, na novinarska pitanja na Poljudu odgovarao je trener Valdas Dambrauskas. Otkrio je da se u momčad za derbi vraća Nikola Kalinić, ali nije htio ni riječju komentirati transfer Stipe Biuka koji je sve izgledniji nakon što mladi veznjak Hajduka nije nastupio u uzvratu 3. pretkola Konferencijske lige protiv Vitorije u Portugalu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
22:24 12.08.2022.

Kada si pogodio sastav??? Nikada!!

ZA
!zagreb!
22:54 12.08.2022.

Šta kaže niški harambaša. Hoće li hajdučija otići s plijenom.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
21:33 12.08.2022.

Simic igra. Gotovi smo.