Nova uloga

Ova odluka jasno pokazuje koliki utjecaj i moć u Fifi ima Zvonimir Boban

Foto: DPA/PIXSELL
Zvonimir Boban
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zvonimir Boban
13.07.2012., Umag - 23. ATP Vegeta Croatia Open Umag, Zvonimir Boban u kaficu Lime Bar s prijateljima na picu. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
24.01.2015., Sibenik - Proslavljeni hrvatski nogometas Zvonimir Boban u setnji rivom. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Zvonimir Boban
29.10.2017.
u 10:24
- Moramo otvoriti Fifu za bivše igrače. Moramo ih slušati i uključiti u naše aktivnosti, ne samo u proces donošenja odluka
Pogledaj originalni članak

Zvonimir Boban jasno se prije nekoliko godina izjasnio da se njega nema mjesta u hrvatskom nogometu dok je ova garnitura na njegovu čelu pa je odlučio krenuti drugim putem - u Fifu!

Predsjednik glavne nogometne organizacije u svijetu Gianni Infantino uzeo je bivšeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije za posebnog savjetnika za nogometna pitanja, a njegov ugled i utjecaj u toj organizaciji sve su veći.

Potvrda toga stigla je i na sastanku Fife u indijskoj Kolkati gdje je odabran odbor koji će izglasati domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2026. godine. U tom odboru, koji će imati vrlo važnu ulogu, bit će i Zvonimir Boban. Uz njega, tu su još i Indijac Mukul Mudgal, Makedonac Ilčo Gjorgioski, Slovenac Tomaž Vesel i Švicarac Marco Villiger.

Foto: PIXSELL
Zvonimir Boban i Igor Štimac
Foto: Davor Puklavec/pixsell
Igor Štimac
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
24.01.2015., Sibenik - Proslavljeni hrvatski nogometas Zvonimir Boban u setnji rivom. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Prosinečki, Šimić i Boban
Foto: Pixsell
Šuker i Boban
Foto: Reuters/Pixsell
Robert Prosinečki
Foto: Robert Anić/Pixsell
Davor Šuker
Foto: Reuters/Pixsell
Robert Prosinečki
24.12.2012., Split - Robert Jarni, bivsi nogometni reprezentativac i buduci trener juniora Hajduka. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
12.02.2016., Osijek - Svecana primopredaja vlasnistva NK Osijek madjarskom investitoru. Davor Suker, Lorenc Masarosza, Robert Jarni. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Slaven Bilić i Igor Štimac

Infantino i Boban imaju odličan odnos, hvale se u javnim istupima i zasad je njihova suradnja prilično dobra. A Boban je svakim danom sve jači u Fifi.

- Moramo otvoriti Fifu za bivše igrače. Moramo ih slušati i uključiti u naše aktivnosti, ne samo u proces donošenja odluka, nego i u razvoj i naše društvene aktivnosti, rekao je Infantino nakon imenovanja Bobana.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

Avatar Django
Django
12:00 29.10.2017.

"....Uz njega, tu su još i Indijac Mukul Mudgal, Makedonac Ilčo Gjorgioski, Slovenac Tomaž Vesel i Švicarac Marco Villiger...". Mislim, ono, ne, kužiš, ekipa snova. Baš ugledno društvo.

DH
dalibor.hren
11:08 29.10.2017.

Da je pravi, bio bi predsjednik HNS-a! Bio bi izabran jednoglasno, ali sad poslije svega ne dolazi u obzir niti pod razno! A, što se tiče završenih fakulteta, otom, potom i Merzelica je završila Promet!

PR
prajdali100
13:06 29.10.2017.

Boban je persona to je nesporno.Ali jak je taj odbor kad su u njemu Indijac,Slovenac i Makedonac.Tko ih sastavi.