Golčina Townsenda

Otvara se Liverpoolu: City pretrpio šokantan poraz kod kuće!

Foto: Reuters/Pixsell
Otvara se Liverpoolu: City pretrpio šokantan poraz kod kuće!
22.12.2018.
u 18:56
Neočekivani poraz je zadesio i Chelsea
Pogledaj originalni članak

Subotnje utakmice 18. kola Premier lige donijela su dva iznenađenja, Manchester City je poražen od Crystal Palacea s 2:3, a Chelsea je izgubio od Leicestera 0:1.

Navijači Manchester Cityja očekivali su novu pobjedu za priključak vodećem Liverpoolu, a nakon vodećeg pogotka Ilkaya Gundogana u 27. minuti činilo se da će tako i biti.

No, igrači Crystal Palacea priredili su im neugodno iznenađenje. U 33. minuti Jeffery Schlupp zabija za 1:1, a već u 35. minuti Andros Townsend postiže najljepši gol dosadašnjeg dijela prvenstva. Odbijenu loptu je fantastičnim volejem sa 25 metara zakucao u mrežu.

U nastavku novi šok za domaćine, u 51. minuti Luka Milivojević iz penala pogađa za vodstvo Crystal Palacea 3:1.

Iako su domaćini potpuno dominirali u drugom poluvremenu, uspjeli su samo ublažiti poraz pogotkom Kevina De Bruynea (85). Manchester City sada zaostaje četiri boda za vodećim Liverpoolom, koji je dan ranije svladao Wolverhampton s 2:0.

Mateo Kovačić igrao je do 61. minute za Chelsea i pružio je solidnu partiju, ali to nije pomoglo njegovoj ekipi, koja je na Stamford Bridgeu izgubila od Leicestera 0:1. Pobjednički gol zabio je Jamie Vardy (51).

Austrijski trener Ralph Hasenhüttl, koji je uspješno vodio Leipzig, upisao je i drugu pobjedu na klupi Southamptona. U gostima je dobio Huddersfield s 3:1 golovima Redmonda (15), Ingsa (42-pen) i Obafemija (71)

West Ham je nakon četiri uzastopne pobjede dočekao Watford i doživio je "hladan tuš". Gosti su slavili sa 2:0, a strijelci su bili Troy Deeney (30-pen) i Gerard Deulofeu (87).

U prvoj subotnjoj utakmici Arsenal je kod kuće dobio Burnley sa 3:1 uz dva pogotka Aubameyanga, koji sa 12 golova predvodi listu najboljih strijelaca. Slijedi ga Mohamed Salah sa 11.

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

AM
AMIKULIĆ
19:08 22.12.2018.

YNWA

BI
Bilstein
21:31 22.12.2018.

hamdulila

UM
umnjak
19:24 22.12.2018.

Ynwa