OŠTRA PORUKA

Oglasili se autori transparenta 'Sve izgubili dabogda', evo što poručuju!

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Hrvatski navijači, huligani, Hrvatska - Češka
Foto: Reuters/PIXSELL
Hrvatski navijači
Foto: Sanjiin Strukić/Pixsell
navijači
Foto: Sanjiin Strukić/Pixsell
navijači
Foto: Reuters/PIXSELL
navijači
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Hrvatski huligan koji pali prvu baklju, navijači, huligani
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Hrvatski huligan koji pali prvu baklju, navijači, huligani
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Hrvatski huligan koji pali prvu baklju, navijači, huligani
Foto: Reuters/PIXSELL
Hrvatski navijači
Foto: Reuters/PIXSELL
Hrvatski navijači
20.06.2016.
u 09:48
"Djelujte odmah, jer problem se neće sam riješiti. Jadna nam majka kad pored svih vas tzv. stupova društva 'ulica' mora pozivati na poštivanje osnovnih pravila i načela!"
Pogledaj originalni članak

Transparent "Sve izgubili dabogda" koji je uoči nastupa Hrvatske na Euru osvanuo na čiovskom mostu podigao je dosta prašine u javnosti. Autori transparenta oglasili su se nakon nereda na utakmici s Češkom te objasnili "radikalne metode koje zahtijevaju dublje čitanje, a površnom i indoktriniranom promatraču se čine posve pogrešne". Proglas autora transparenta, koji je objavio Dalmatinski portal, prenosimo u cijelosti.

"Svim hipnotiziranim 'kauč-domoljubima', probudite se, mlitavci i kukavice!!!

Da, želimo im poraze, jer igrači u plavim kvadratićima u Francuskoj igraju za grupaciju koja je, bojimo se, bespovratno narušila najosnovniju i najvažniju stvar – integritet sporta u HNL-u.. Višegodišnje silovanje lige uz kriminal u sudačkoj organizaciji doveli su nas do zida. Dok pobjede reprezentacije slave uz folk, Žikino kolo i zajedničko navijanje s Turcima (!?), istinski hrvatski patrioti svim silama nastoje povratiti poštenje i čast našem nogometu. To nekad uključuje radikalne metode koje zahtijevaju dublje čitanje, a površnom i indoktriniranom promatraču čine se posve pogrešnima.

Krajnje je vrijeme da se stvari postave na pravo mjesto! Političari, novinari i akademsko zajednico, zašto ne djelujete, kukavice? Zar vam integritet sporta ništa ne znači? Sportski novinari, zašto ne postavljate konkretna pitanja onima koji nas prave budalama? Šutnjom i ulizivanjem sramotite svoju časnu profesiju! Zapitajte se svi što ostavljate budućim generacijama u nasljeđe! 

Djelujte odmah, jer problem se neće riješiti sam. Jadna nam majka kad pored svih vas tzv. stupova društva "ulica" mora pozivati na poštivanje osnovnih pravila i načela! A za one koji nas, autore transparenta, tako plitko i maliciozno etiketiraju orjunašima, kad se već referirate na period prije i za vrijeme Drugog svjetskog rata, onda ćemo vam u tome duhu i odgovoriti: Puk trogirskog kraja koji je od davnina hrvatski, je za vrijeme tog rata, na naš ponos, tamanio sve okupatore pa tako i orjunaše!

Domoljublje nije kreveljenje zamotano u kvadratiće! Domoljublje je djelovanje za opće dobro! Probudite se iz hipnoze, 'kauč-domoljubi'!!!", stoji u proglasu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 297

Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
09:57 20.06.2016.

Vas treba u przun, vi ste kukavice koje se sakrivaju I pod okriljem noci postavljaju kojekakove natpise, a I sakrivate se medju postene navijace, sram vas budi vi znate tko za koga igra, vas saka jada niste nista bolji nego li oni cetnici iz 1991 god. U przun poradi djelovanja protiv drzave.

AN
aniva
09:57 20.06.2016.

Zašt se ovim tzv: navijačima (da ih ne nazovem pravim imenom jer ćete mi obrisati komentar) daje toliko prostora?????? Oni su se u petak pokazali u pravom svjetlu i osramotili su cijelu zemlju i naciju....S njima uopće nema razgovora....Pokazali su pravu sliku.......I što je najbolje i njih bi same bilo sram da imaju imalo obraza....Sramota......

DU
Deleted user
09:56 20.06.2016.

orjunaši , nesposobna uprava i veći dio novinara u HR su godinama unišavali Hajduk zbog svojih sitnih interesa a sada ta ista mizerna skupina pokušava uništiti reprezentaciju