Velika promjena

Neven Spahija napušta Memphis Grizzliese

26.10.2013., KD Drazen Petrovic, Zagreb - ABA liga, 05. kolo, KK Cibona - KK Cedevita. Trener Cibone Neven Spahija. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Neven Spahija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Neven Spahija
13.09.2020.
u 22:02
Spahijin dosadašnji poslodavac objavio je kako hrvatski trener odlazi radi jedne prekooceanske prilike, a portal nova.rs piše da je riječ o preuzimanju kineskog kluba Shangai Sharks
Pogledaj originalni članak

Po svemu sudeći, hrvatski košarkaški trener Neven Spahija (57) neće se vratiti na klupu NBA momčadi Memphis Grizzlies. Uostalom, njegovi dosadašnji poslodavci objavili su da su, kao njegovu zamjenu, već angažirali srpskog trenera Darka Rajakovića koji je je prošlu sezonu radio kao asistent u Phoenix Sunsima.

U objavi Grizzliesa stoji da je Spahija napustio klub kako bi iskoristio jednu prekooceansku trenersku priliku što znači da sljedeće sezone neće raditi u NBA ligi u kojoj je, kao pomoćni trener proveo četiri sezone (tri u Atlanti, jednu u Memphisu), a po pisanju Đorđa Matića, novinara portala nova.rs, priča se o Shangai Sharksima koji su posljednji put prvaci Kine bili 2002. godine.

A riječ je o kineskom klubu u kojem je stasao najveći kineski košarkaš svih vremena Yao Ming, bivša NBA zvijezda i član Kuće slavnih, koji se svojedobno i financijski angažirao u spašavanju matičnog mu kluba kada je ovaj financijski bio na koljenima.

Negdašnji hrvatski izbornik i europski stručnjak od kalibra, čovjek koji je bio klupski prvak u šest europskih država (Hrvatska, Slovenija, Litva, Izrael, Španjolska, Turska), još nije potvrdio ovu informaciju, no očekuje se da se i on uskoro oglasi. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.