Ajax, Dinamov protivnik u Ligi prvaka, izborio remi s PSV-om

Nervoza u Amsterdamu, navijački neredi na ulicama

Foto: 'TOUSSAINT KLUITERS'
Nervoza u Amsterdamu, navijački neredi na ulicama
18.09.2011.
u 15:28
Veliki nizozemski derbi između PSV-a i Ajaxa (2:2) bio je posebno zanimljiv jer Ajax je Dinamov suparnik u Ligi prvaka
Pogledaj originalni članak

PSV je poveo već nakon minute i 47 sekundi pogotkom mladog Slovenca Tima Matavža. Dubinska prizemna lopta kroz obranu Ajaxa bila je ključna. Ajax je izjednačio u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, kada se Sigthorson probio kroz obranu PSV-a i zabio. U nastavku je spomenuti Van der Wiel napravio glupi jedanaesterac, nepotrebno se kao "sivonja" zaletio u napadača domaće momčadi pa je Wijnaldum zabio.

Uspio je izjednačiti Rus Bulikin, iskoristio je ubačaj Van der Wiela. Utakmicu je obilježila nervoza, dosta oštrih prekršaja, naguravanja, ali i teških ozljeda. Prvo je stradao desni bek Ajaxa Nicolai Boilesen u 15. minuti, no mnogo gore prošao je vratar PSV-a Przemyslaw Tyton.

U 30. minuti koljenom ga je u glavu pogodio njegov suigrač. Poljaka su 15 minuta imobilizirali, bilo je to vrlo ružno i pitanje je što će pokazati pregledi u bolnici u koju je hitno odvezen. Sumnja se na ozljedu glave, pa čak i vratne kralježnice. Tyton je u bolnici došao svijesti. A uoči utakmice policija je intervenirala zbog navijačkih nereda u gradu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CU
cupus
23:39 18.09.2011.

Obadva su kluba objektivno slabiji od Dinama. Pitanj je samo hocemo li mi igrati sa ,starim, kompleksom da je svak bolji od nas.