HRVATSKA - KUBA Červarovi izabranici odradili ''trening'' utakmicu

Nemoćni Kubanci promatrali zabavu Hrvata

VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
19.01.2009.
u 20:15
Pogledaj originalni članak

Červarovi su izabranici odradili posao protiv Kube i u završnici slavili sa 21 pogotkom razlike. U redovima naše reprezentacije najbolji učinak imali su Čupić s 11 pogodaka, tj. 85 posto šuta, a Hrvatin je s osam pogodaka imao stopostotni šut.

Ivano Balić odigrao je susret više radi ponovnog upoznavanja s terenom jer ga pravi zadaci očekuju tek u susretu sa Španjolcima koji je na rasporedu u srijedu. Momčad je općenito odigrala čvrsto i pametno bez glupo primljenih pogodaka, ali ipak je ovo bila "trening" utakmica i protivnik koji nije mjerilo.

Igor Vori, strijelac jednog pogotka, ističe kako se protiv Španjolske mora ići na pobjedu.

- Posljednje dvije utakmice dobro su nam došle da malo otpustimo kočnice nakon što smo u prvom susretu bili u grču. Zaista smo bili pod dojmom domaće publike i prve utakmice, ali to smo i očekivali. Protiv Španjolaca i Šveđana moramo ići na pobjedu i potvrditi prolazak dalje, ali sad se moramo psihički i fizički odmoriti - kaže naš pivot te kritike na lošu obranu objašnjava isprobavanjem raznih sustava te rotacijom igrača.

Mateo Hrvatin večeras je ostvario stopostotni učinak šuta te mu je titula igrača utakmice pomalo neočekivano otišla u Čupićeve ruke.

- Ne bih isticao tko je bio bolji, a tko manje dobar pojedinac. Danas smo imali nešto lakšeg protivnika koji je mnogo griješio, a tu se otvarao prostor krilima i pogocima - rekao je Hrvatin.

Hrvatska - Kuba 41:20

Tijek susreta

(prvo poluvrijeme)

0:0 - Susret je započeo napadom Kube koja igra u bijelim dresovima dok su Hrvati u crvenim.

3:1 - Za kauboje prvi zabija Zrnić, Kubanci nisu iskoristili ni drugi napad, a Vori gađa vratnicu. Nakon lijepe kombinacije s lijevog krila zabio je Hrvatin. Kuba je iskoristila tek četvrti napad. Zabio je i Duvnjak.

6:3 - Kuba je pogocima Saline i Del Sola izjednačila što joj je najbolje otvaranje susreta u dosadašnjem dijelu prvenstva. Prvu obranu upisao je Alilović, a prvo s krila pa dva puta s devet metara zabija Zrnić.

8:5 - Alilović je upravo primio dva jeftina pogotka od Marza, a Valčić i Hrvatin se upisuju u strijelce.

12:6 - Alilovića je prvo spasila vratnica, a za odbijenu loptu pobrinuo se Metličić. Trenutak kasnije Marzo je bio sam pred našim vratarem i zabio zicer. Uslijedio je ubojiti Valčićev šut i još jedan Hrvatinov pogodak s krila. Iz brze je kontre isti igrač dva puta kaznio kubansku pogrešku i odveo nas na plus šest.

15:7 - U igru su ušli Čupić i Balić, Kuba smanjuje na minus pet pa potom nijedna od momčadi nije iskoristila šut. Igramo s igračem više, a Ivan Čupić prvo pogađa sa sedam metara, a onda i iz kontre. Šprem oduzima loptu i također zabija.

17:7 - Požutio je Igor Vori, a nakon prekršaja na Špremu Čupić je još jednom precizan u sedmercu. Alilović nastavlja seriju obrana, a Duvnjak nas vodi na deset razlike.

20:9 - Još jednom Čupić s krila vara kubanskog vratara. Nakon suradnje s Duvnjakom, pogotkom je Splićane razveselio Balić. Del Sol i Marti zabijaju i vraćaju Kubu na minus deset. Do kraja poluvremena igramo s igračem više. Balić je izborio sedmerac, a Čupić ga je, naravno, realizirao.

(drugo poluvrijeme)

25:13 - Kauboji i dalje drže veliku prednost. Zabili su tri puta Čupić i jednom Šprem, a za Kubance Del Sol, Marzo i Chapotin. Vori nas odličnim šutom vodi na plus 12.

34:16 - U pogocima se sada izmjenjuju Čupić i Šprem. Čupić je zabio svoj jedanaesti pogodak i izašao iz igre. Konačno se otvorilo i Lackoviću, a u međuvremenu su Kubanci tek tri puta uspjeli matirati Alilovića i to jednom iz sedmerca. Balić upisuje svoj drugi pogodak, a Metličić prvi, a Duvnjak treći.

36:16 - Kubanci su i dalje nemoćni, a kauboji im s lakoćom oduzimaju lopte tako da se pogoci nižu iz kontri. Zrnić nas vodi na 19, a Vori na 20 razlike.

41:18 - Zabijaju Zrnić i Hrvatin, a Kubanci su izveli lijep napad i Robles svladava Loserta. Balić je iz dobre prilike nesebično dobacio Hrvatinu koji zabija šesti pogodak sa sto posto učinka. Tomasen zabija prilično grubim Kubancima zadnjih nekoliko puta, a Hrvatin zabija još dva pogotka.

41:20 - Do kraja susreta Kubanci su upisali još dva pogotka, a posljednji šut uputio je Balić, ali lopta je otišla preko grede.

HRVATSKA: Losert, Hrvatin, Balić, Duvnjak, Lacković, Zrnić, Vori, Gojun, Šprem, Metličić, Buntić, Valčić, Alilović, Čupić

KUBA: Quintana, Turino, Rodriguez, Marti Diaz, De Armas, Fernandez, Morales, Echavarria, Iglesia, Marzo, Tomasen, Salina, Robles, Rios

Pogledajte na vecernji.hr