LINO ČERVAR

Nemamo baš puno kvalitetnih igrača

Foto: Robert Anić/Pixsell
Nemamo baš puno kvalitetnih igrača
29.08.2018.
u 07:00
Lino Červar, trener PPD Zagreba, zabrinuto čeka početak nove sezone. Na turniru u Francuskoj izgubio je dvije utakmice od prosječnih francuskih prvoligaša Nimesa i Aixa.
Pogledaj originalni članak

Današnjom utakmicom u Bukureštu između Steaue i slovačkog Tatrana počinje SEHA Gazprom liga. Mnogi drže da je ove sezone liga slabija u odnosu na nekoliko prethodnih sezona. Razumljivo, nema više mađarskog Veszprema i slovenskih momčadi, Vardar i PPD Zagreb su oslabljeni. Ali, barem će biti zanimljivo. Meškov i Vardar su favoriti za prva dva mjesta osnovnog dijela lige, a za mjesta koje vode na Final Four borit će se Tatran, PPD Zagreb, Nexe, a možda i niški Željezničar koji vodi Veselin Vujović, a on je kao trener uvijek opasan, pa će to biti i na parketu Čaira.

Iz Francuske s minus 16

Lino Červar, trener PPD Zagreba, zabrinuto čeka početak nove sezone. Na turniru u Francuskoj izgubio je dvije utakmice od prosječnih francuskih prvoligaša Nimesa i Aixa. I to od Nimesa sa sedam (Nimes), a od Aixa s devet pogodaka razlike.

– Nije bilo dobro. Bilo je i nekoliko objektivnih razloga zašto smo bili loši. Primjerice, Jotića nije ni bilo u Francuskoj, a neki igrači još se nisu potpuno oporavili, poput Hrstića. Napravili smo i puno pogrešaka na svakoj utakmici, a i suđenje je bilo loše. Istina je da trenutačno baš nemamo puno kvalitetnih igrača i to mi stvara velike probleme. Morali bismo dovesti još neko pojačanje želimo li biti konkurentni u SEHA Gazprom ligi, ali i u Ligi prvaka onim slabijim momčadima iz naše skupine – istaknuo je Lino Červar.

>> Pogledajte i nevjerojatnu situaciju s utakmice u Njemačkoj

Gostovanje u Našicama je samo za tri dana, a Nexe je u novoj sezoni jako dobar.

– U ponedjeljak nismo trenirali jer smo bili na putu. Naravno da bi bilo bolje da smo igrali za vikend, ali takav je raspored. Sigurno nam neće biti lako u Našicama, kao ni na ostalim gostovanjima. Morali bismo davati više od sto posto želimo li biti bolji u gostima kod Nexea, Željezničara, Tatrana... Mislim da su Našičani prepoznali trenutak i uvjereni su da nas napokon prvi put u povijesti mogu pobijediti u službenoj utakmici – istaknuo je Červar.

Šipić spreman za zagrebaše

Našičani su bili drugi na turniru u Kanjiži, a u finalu izgubili su od Celja s pogotkom razlike.

– Možda bi i osvojili turnir da su bili kompletni. Koliko sam mogao pratiti, nije im u finalu igrao kružni napadač Šipić, a to im je ključni igrač u oba smjera. Sigurno će igrati protiv nas – istaknuo je Červar.

Slavko Goluža, trener Tatrana, uoči večerašnjeg finala rekao je:

– Bit će to jako teško gostovanje. Steaua je nova u ligi i sigurno će htjeti pobjedu u prvom nastupu u ligi. Čuo sam da će dvorana biti puna i da će imati veliku podršku s tribina. Nama nedostaje nekoliko igrača, ali idemo se nadigravati i pokušati pobijediti – istaknuo je bivši hrvatski izbornik. 

DOLAZE RAFALEI, ALI...

MiG-ovi su trebali biti prizemljeni, ali plan se drastično promijenio: Više je razloga

Plan je bio da preostali MiG-ovi, a sada ih još uvijek leti pet do osam primjeraka, kako kada, završe dijelom u muzejima, naravno prethodno razoružani, a spominjala se tek mogućnost da neki od njih budu i konzervirani, zlu ne trebalo. Računalo se da im ionako ističu zadnji resursi, te nema smisla nastaviti trošiti i na njihovo letenje i održavanje, kad već dolaze noviji, puno mlađi i skuplji Rafalei.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.